Zo weet je hoeveel schade je lichaam oploopt na een avond stappen!

Lichaam door Anniek

Heb jij dit weekend weer eens te diep in het glaasje gekeken en wil je weten wat jij je lichaam allemaal hebt aangedaan? Je kunt vanaf nu uitrekenen hoe groot de schade is. Gewoon, voor als je je nog niet slecht genoeg voelt...
 
De alcoholrekenmachine is een initiatief van alcoholic.org, een instantie die burgers informeert over de effecten en gevaren van alcohol. Bij het gebruik van de rekenmachine wordt gevraagd naar je geslacht, leeftijd, lengte en gewicht. Vervolgens kun je precies aangeven hoeveel drankjes je hebt gedronken en hoe lang je over elk drankje hebt gedaan. 
 

 
Bij het selecteren van je drank, kun je kiezen uit een lijst met 46 drankjes. De categorieën variëren van bier en wijn tot sterke drank. Vervolgens berekent de website precies hoeveel calorieën jij hebt geconsumeerd tijdens je wilde stapnacht en krijg je een lijst met opties over hoe je ze het beste kunt kwijtraken. Zo consumeert een vrouw van gemiddelde lengte en met een gemiddeld gewicht rond de 430 calorieën als ze drie witte wijntjes drinkt. Om die calorieën weer te verbranden moet ze bijvoorbeeld twee uur stofzuigen, 9 kilometer gaan wandelen of twee uur dansen. 
 
Of we ook echt minder zullen gaan drinken nu we deze kennis tot ons kunnen nemen, is nog maar de vraag. Maar het idee blijft in ieder geval leuk.
 
Zou jij deze rekenmachine gebruiken na een wilde nacht in de kroeg?