5 handige anti-kater tips

Lichaam door Amy

Je herkent het wel, je wordt wakker na een avond uit en je hebt het gevoel dat je een jaar in een graf hebt gelegen. Heel rot. Hier wat anti-kater tips voor alle nachtbrakers die weer eens te diep in het glaasje hebben gekeken. 

Kun je iets aan zo'n mega kater doen? Het antwoord is ja, je kunt er iets aan doen. Volg deze 5 handige tips en voel je in no time weer fit(ter).

1.WATER, WATER, WATER!
Drink veel water, je lichaam is uitgedroogd en heeft behoefte aan vocht. Daarnaast levert het magnesium, ook wel: de kater killer. Ook tijdens en na het stappen water drinken doet wonderen.

2.Vitamine C
Ook al kan het soms verleidelijk zijn om naar de dichtstbijzijnde snackbar te gaan, eet liever een stuk fruit. Pak bijvoorbeeld een banaan, in bananen zit kalium. Ook dat is een stof die een kater laat verdwijnen.

3. Beweging
Rol je bed uit, spring onder de douche en ga een rondje lopen. De combinatie van buitenlucht en beweging zullen je goed doen. Bedenk je wel dat jouw lichaam nog steeds is uitgedroogd. Een hele marathon rennen of lopen is dus niet zo'n goed idee.


4. Eet niet pittig
Probeer voordat je gaat drinken pittig eten te vermijden, je maag is al druk bezig met het verteren van het eten. Als je nu alcohol gaat drinken krijgt je maag het zwaar. Ook de day after is het slim om pittig eten te vermijden. Jouw buik is al genoeg van slag. 


5. Slaap je roes uit
Het is slim om na een heftig avondje stappen net iets langer te blijven liggen, zorg dat je uitgerust aan je dag begint.

Weet jij nog een hele goede anti-kater tip?