Beauty / Lichaam
Lichaam

De downward dog met een biertje in je hand? Het kan met BierYoga

Er zijn meerdere manieren om te ontspannen: je kunt met je vriendinnen een biertje drinken in de kroeg of je kunt meedoen met een yogales voor een beter bewustzijn. Of... je combineert beiden! In Berlijn kun je nu meedoen met BierYoga. Inderdaad: yoga met bier. 

Een biertje dat balanceert op je knie? Of een bierflesje rechtop houden op je hoofd? Het zijn enkele scenario’s die voorbijkomen tijdens BierYoga. Deze vorm van yoga werd in Berlijn geïntroduceerd nadat yogaprofessionals Jhulia en Emily het idee zagen op Burning Man. Op hun website noemen ze het het huwelijk tussen twee grote liefdes: bier en yoga.


Maar wie denkt dat het gaat om een biertje drinken terwijl je op een yogamatje chillt, heeft het mis. Jhulia en Emily vertellen dat BierYoga gaat om het beleven van plezier, maar dat het echt geen grapje is. De yogagoeroes beweren dat ze yoga en bier combineren om zo het hoogste niveau van bewustzijn te bereiken.

Een lesje volgen onder genot van het goudgele drankje kan sinds kort ook in Sidney, dus laten we hopen dat deze trend binnenkort ook ons kikkerlandje bereikt.