Weer eens onnodig geld uitgegeven? Het is de schuld van je eisprong

Lichaam door Sabine

De repen chocolade en bakken ijs zijn niet aan te slepen wanneer je ongesteld bent. Alles wat los en vast zit wordt door jou soldaat gemaakt tijdens je menstruatie. Maar niet alleen tijdens dit maandelijkse feestje vertoon je rare capriolen, ook tijdens je eisprong. Zo geef je tijdens dit moment bijvoorbeeld veel meer geld uit.

Onderzoekers aan de University of Texas weten eindelijk een schuldige aan te wijzen voor die onverantwoorde maandelijkse shopsessie van je. Ze constateerden namelijk dat we in de week van onze eisprong gevoeliger zijn voor advertenties dan normaal en het heeft allemaal te maken met een natuurlijk impuls.


Professor Kristina Durante, die het onderzoek onder 553 vrouwen leidde, legt uit dat vrouwen tijdens hun ovulatie onbewust verschillende mannen scannen met wie ze zich het beste kunnen voortplanten. Maar de behoefte naar verschillende soorten mannen beïnvloedt ook ons verlangen naar verschillende soorten producten. Volgens de professor voelen we opeens de behoefte om eens andere merken te proberen en kopen we die dus ook lukraak.

Dus een rode lipstick gekocht waarvan je er eigenlijk al 14 had? Blame your eisprong.