Beauty / Lichaam
Lichaam

Tips om zen wakker te worden

Reageer 0

Wakker worden op een zondagochtend (oké middag) is nooit zo’n probleem. Maar wanneer die maandag weer aanbreekt en jouw wekker je om 7 uur wekt, is dat toch een heel ander verhaal. Na een aantal keer driftig de snooze-knop in gedrukt te hebben, verlaat jij je warme bed. Wat een opgave. Gelukkig kan het makkelijker. 11 tips, bij dezen:

#1 Zet ‘s avonds alvast alles klaar. De ontbijttafel, de kleren die je aan wilt doen en je tas. Hier ben je dan ‘s ochtends geen tijd meer aan kwijt (lees: een kwartiertje langer slapen) en begin je de dag lekker georganiseerd.


 
#2 Als je toch je kleren klaarlegt, leg deze dan gelijk in de badkamer. Spring uit je bed direct onder een warme douche en je ga fris gewassen de deur uit.
 
#3 Elk zichzelf respecterend elektronicamerk heeft tegenwoordig wel een soort wake-up light. Dat is een licht dat aanspringt op de tijd dat jij het wilt en die je op natuurlijke wijze wakker maakt. In plaats van een wekker word je gewekt door het licht en vooral in de winter is dat heel erg fijn.#4 Een kabbelend beekje, kwetterende meeuwen, vogeltjes die zingen of andere geluiden uit de natuur. Je kan er heerlijk mee in slaap vallen, maar ermee wakker worden is net zo fijn! Stel je wekker zo in dat het geluid wat harder klinkt. Vooral in het begin moet je lichaam wennen aan dit geluid en je wilt je natuurlijk niet verslapen, omdat je de wekker niet hebt gehoord.
 
#5 Wat is er nou lekkerder dan je eens even helemaal van top tot teen uit te rekken? Gooi er een paar yogaposities tegenaan en begin de dag met vijf minuutjes meditatie. Helemaal zen en soepel verschijn jij 's ochtends op je werk. Zullen je collega’s vast heel blij mee zijn!


 
#6 Ooit als puber wilde je niet gewekt worden voordat de klok twaalf uur sloeg, dus werden er verduisterende gordijnen aangeschaft. Gooi ze weg en koop gordijnen of vitrage die het licht binnenlaten. Zo word je ‘s ochtends gewekt door het licht. Veel fijner dan dat je wakker wordt in een donker hol en je je telkens opnieuw afvraagt of het überhaupt al dag is.
 
#7 Voor de lucky ladies onder ons die elke ochtend wakker worden met een hete vent in bed, is de remedie tegen moeilijk opstaan: ochtendseks! Spring bovenop ‘m of laat hem jou al kussend wakker maken. Zet de wekker een halfuurtje eerder en opstaan is geen issue meer.#8 De geur van versgebakken brood als je langs de bakker loopt is onbetaalbaar. Stel je voor hoe het is als je ermee wakker wordt! Koop een broodbakmachine en ga lekker in de weer met allerlei recepten voor noten-, fruit- en maïsbrood. Naast dat het hartstikke gezond is, wil je nooit meer anders wakker worden dan met de geur van brood. Tip: even de avond ervoor de timer goed instellen!

#9 Een goed begin is het halve werk en lekker wakker worden begint met een goede nachtrust. Ga op tijd naar bed en kijk het halfuur voordat je gaat slapen echt geen tv meer. Lees in plaats daarvan een boek of neem een ontspannende douche.#10 Koop een hond of kat en train het beest zo dat hij standaard om zeven uur ‘s ochtends je gehele linkerwang aflikt omdat zijn bakje gevuld moet worden. Die grote puppyogen kun je niet weigeren en na een flinke knuffelsessie stap je met een tevreden huisdier heerlijk je bedje uit.
 
#11 Zorg dat je iets hebt om naar uit te kijken. Koop voor jezelf een lekker gezond ontbijtje of trakteer jezelf op een goede koffiemachine zodat je kunt opstaan met een lekker bakkie versgezette koffie. 

Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Schrijf als eerste een reactie:

Om te kunnen reageren moet je eerst

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen