Eerste Hulp Bij Wakker Worden: Wake-up Light

Media door Jet

LET OP: deze winactie is inmiddels gesloten, maar we hebben genoeg andere leuke winacties voor je in de aanbieding... Kijk snel hier!

Vroeg opstaan: voor veel mensen één groot drama! Ben jij de dagelijkse strijd met de wekker beu? De Wake-up Light van Philips belooft jou in een ochtendmens te veranderen. Ze.nl testte ?m en geeft ook enkele exemplaren weg!
 
Biologische klok?!
Als ik ergens niet goed ik ben, dan is het wel vroeg opstaan. Hoe erg ik ook mijn best doe en hoe lang ik ook oefen (namelijk al 25 jaar), ik krijg het maar niet onder de knie. Vooral tijdens de donkere wintermaanden bereik ik een dieptepunt. Ik weet wel waar het aan ligt: ik ben gewoon veels te dol op uitslapen. Zo dol, dat ik het elke keer weer voor elkaar krijg om door de wekker heen te slapen of de rakker op miraculeuze wijze uit te schakelen (met of zonder geweld). ?Dat gaat wel over schat, als je ouder bent en fulltime werkt?, hoor ik mijn moeder nog zo zeggen. Nou mam, ik moet je teleurstellen. Die zogenaamde biologische klok komt nog steeds niet voor in mijn vocabulaire! 
 
En als ik na twintig minuten snoozen dan eindelijk een soort van wakker ben en met mijn linkerbeen uit bed ben gestapt, dan is de ellende nog niet voorbij. Ook al ga ik onder een ijskoude douche staan en laat ik mijn huisgenootje me keihard in mijn gezicht meppen, ik word maar niet wakker. Eenmaal op werk aangekomen gaat het proces van ontwaken dan eindelijk van start. En met behulp van een koffietje of vier ben ik weer de oude, wakkere ik. Om de volgende ochtend weer van voorafaan te beginnen?
 
Natuurlijk wakker worden met de Wake-up Light
Herken jij jezelf in het bovenstaande verhaal? Dan ben jij net als ik totaal geen ochtendmens. Deze vroege vogels worden met een stralende glimlach wakker, om vol energie en goede moed aan een nieuwe dag te beginnen. Bah, vreselijk dat soort types! Maar stiekem zou ik natuurlijk ook weleens fris en fruitig op willen staan, zonder eerst de wekker verrot te schelden. Philips zegt de oplossing te hebben!
 
En die is er in de vorm van de Wake-up Light. Deze wekker zorgt ervoor dat je op een natuurlijke wijze wakker wordt, met licht dat stap voor stap toeneemt, net als een zonsopgang. Een half uur voor de door jou ingestelde wektijd begint het Wake-up Light je slaapkamer geleidelijk te verlichten. Hierdoor wordt je lichaam voorzichtig voorbereid op het ontwaken. Als de wektijd eenmaal is bereikt, is het licht op z'n sterkst en begint er zelfgekozen muziek te spelen (denk aan het getjilp van vogeltjes, loeiende koeien of jouw favoriete radiozender). Het volume neemt, net als het licht, langzaam toe. Volgens Philips kan iedereen in een ochtendmens veranderen door de Wake-up Light 21 dagen lang te gebruiken. Ik ging die uitdaging graag aan!

 
ZeTest
Nieuwsgierig viel ik in eerste nacht met de ingestelde Wake-up Light in slaap, om de volgende morgen wakker te worden door een vreemd soort licht. ?Grr, welke gek heeft de gordijnen opengedaan?!? Het duurde eventjes voordat ik besefte dat het om mijn nieuwe wekker ging. Mijn slaperigheid gaf niet zomaar op, dus doezelde ik weer weg. Maar een aantal minuten later deed ik weer één oog open vanwege dat irritante licht. Irritant of niet, het zorgde er wel voor dat ik langzaam wakker werd en zelfs voor de wektijd al uit bed was. 
 
Nu - 21 dagen later - ben ik helemaal gehecht aan mijn Wake-up Light. Het licht begon al aardig snel te wennen en maakt me dus niet zo gemakkelijk meer wakker, maar het zorgt er wel voor dat ik lichter ga slapen en dus sneller ontwaak van de geluiden (de tjilpende vogels zijn mijn favoriet). Dat is toch een stuk fijner dan in één keer uit je diepe slaap gerukt worden door een harde trrrrring. Ook erg handig: de Wake-up Light dient als ideaal nacht-/sfeerlampje én als radio!
 
Of ik een ochtendmens ben geworden? Het is nog steeds niet mijn favoriete gedeelte van de dag moet ik eerlijk toegeven, maar de Wake-Up Light zorgt er wel voor dat ik rustiger wakker word en dat ik fijner en scherper mijn bed uit stap. En ik ben niet de enige die enthousiast is. Uit onderzoek van Philips is gebleken dat 91% van de ondervraagden na 21 dagen met de Wake-up Light positiever en alerter wakker werd. Benieuwd of jij ook in een ochtendmens kunt veranderen? Doe dan snel mee met onze winactie!
 
Ze.nl mag 3 x de Wake-up Light weggeven. Om kans te maken op deze prijs moet je onderstaande vraag juist beantwoorden.
 
Je maakt nog meer kans als je de winactie deelt op Facebook en/of Twitter door op de icoontjes onder dit artikel te klikken. De prijsvraag loopt tot en met 1 maart.