Je moet je beha iedere dag wassen en wel om deze reden

Lichaam door Fadak

Vol verdriet staar je naar je wasmand waar je favoriete beha inligt. Snel haal je hem er weer uit, want hé, hij kan nog wel een dagje mee. Toch? Eh, nee. Onderzoekers zeggen dat je je geliefde lingerie iedere keer moet wassen na het dragen en wel om deze reden.

Volgens een expert horen we een beha niet meer dan zes keer te dragen zonder te wassen. Je lingerie te vaak dragen zonder een wasbeurt zorgt ervoor dat zweet, viezigheid en bacteriën zich ophopen en dat zorgt op lange termijn voor veel narigheid. Lisa Ackerley, gezondheidsexpert, adviseert je bustier iedere dag een wasbeurt te geven. Het gaat niet alleen stinken, maar door het opgehoopte zweet en bacteriën kan het lijden tot vervelende uitslag op je lichaam.

Het hangt ook af van je levensstijl en hoe actief je dagelijks bent. Als je geen tijd hebt om iedere dag je beha te wassen, draag dan op z’n minst elke dag een andere, zegt Ackerley. Scheid je beha’s tijdens het wassen van je sokken en andere ondergoed, omdat die vaak op een lager temperatuur gewassen worden en het minder snel alle bacteriën doodt. Gebruik naast wasmiddel en wasverzachter een extra reinigingsmiddel om er zeker van te zijn dat je beha weer fris en fruitig is.