Seks heeft een positief effect op ons geheugen

Intiem door Chiara

Een goede conditie opbouwen, calorieën verbranden, stress verminderen, een gelukkig gevoel krijgen… De lijst met voordelen aan seks is best lang. Maar het blijkt dat we er tóch nog een voordeel aan kunnen toevoegen. Seks heeft namelijk een positief effect op ons geheugen.

Het onderzoek dat is gepubliceerd in The Archives of Sexual Behaviour toont aan dat seksueel actief zijn ons geheugen verbetert. Voor dit onderzoek zijn ongeveer 100 vrouwen tussen de 19 en 35 jaar onderzocht. De vrouwen die vaker tussen de lakens duiken konden de woorden en foto’s die hen getoond werden tijdens de test beter onthouden dan de vrouwen die wat minder vaak van bil gaan.

Wetenschappers konden hieruit concluderen dat penetratie de groei van nieuwe hersencellen in de hippocampus bevordert. Uhm, wat? De hippocampus staat in verbinding met het onthouden van woorden. Aha! Dus wil jij een exotische taal onder de knie krijgen? Staat er een belangrijke toets op je te wachten? Of kun jij sowieso wel een geheugensteuntje gebruiken? Dan kun jij de workout voor je hersencellen het beste van je werkplek naar de slaapkamer verplaatsen.