De BDSM-handleiding voor beginners

Intiem door Ze.nl

BDSM wordt vaak geassocieerd met zweepslagen, tepelklemmen en vernedering. Maar als jij je een beetje hebt verdiept, dan weet jij dat het om meer draait dan alleen blauwe plekken. Nee, BDSM draait niet om pijn, maar om het spel tussen jou en je (bed)partner.

 

Laat je inspireren

Bekijk (porna)films, lees boeken, verhalen, artikelen, ervaringen en podcasts of loop eens een seksshop in om erachter te komen wat jou leuk lijkt. Weet jij zeker dat jij dit wilt? Bepaal dan waarmee je graag zou willen experimenteren en wat je juist liever afslaat. 

Dom of sub?

Beslis daarna of je een dominant type bent in bed of juist liever onderdanig of wellicht ben je meer een cuckold. Zou je misschien zelfs beide kanten willen ontdekken? Houd je van pijn of meer van mindplay

Praat erover

Het is natuurlijk ook handig om erachter te komen waar jouw bedpartner naar verlangt. Communiceer! Wat verwachten jullie van elkaar? Respecteer elkaars wensen en grenzen en maak concrete afspraken.

Lees ook: Zo maak je de seks nog lekkerder

Stopwoord

Om je grenzen niet te overschrijden is het van belang dat jullie van te voren een stopwoord afspreken met elkaar. “Stop” of “ik wil dit niet” roepen hoort een beetje bij BDSM. Denk daarom meer aan een fruitsoort, kleur of groente!

Blijf nuchter

Hoe zenuwachtig jullie ook zijn, het is niet verstandig om middeltjes te gebruiken waarvan je in een roes kunt raken. Hierdoor vervagen of verdwijnen jouw grenzen namelijk en het is niet de bedoeling dat jij (of je partner) achteraf spijt heeft.

Shoppen!

Wat je echter wel in huis moet halen zijn de tools die jullie graag willen gebruiken. Wat dacht je van een beginnerskit, een massagekaars, tepelklemmen of een kleine buttplug? Trek jij een leren pakje aan of mooie lingerie? Haal sowieso glijmiddel in huis! En heel veel eten en drinken voor de nodige energie.

 

Bouw het op

Grenzen verleggen doe je niet tijdens één vurigw avond, maar in stappen. Begin met iets kleins en ontdek vanuit dit punt hoe ver jullie willen gaan. Ook hier geldt de regel; oefening baart kunst! 

Set the mood

Leg alles klaar in een voor jullie fijne ruimte, ontspan en kom in de juiste stemming. Zit de sfeer er goed in? Geniet dan van elkaar! Als je niet geniet, spreek dan het stopwoord uit. Bespreek na afloop wat jullie fijn vonden en wat niet, om het in de toekomst nog soepeler te laten verlopen.

Lees ook: 5 seksspelletjes voor een sexy weekend