Science says: vrouwen vloeken tegenwoordig meer dan mannen

Psyche & spiritualiteit door Fadak

Het komt misschien niet heel classy over, maar vloeken op sommige momenten geeft zo een goed gevoel. De één uit zijn emoties door te huilen, de ander door te lachen en je hebt mensen die het op een iets creatievere manier doen, namelijk vloeken.

Er wordt altijd gezegd dat een echte dame niet hoort te tieren, want dat is niet netjes. Euh, wij kunnen je vertellen dat heel veel ladies daar lak aan hebben. En dat blijkt ook uit een recent onderzoek waarin er geconcludeerd is dat vrouwen in de afgelopen jaar meer schelden dan mannen.

Het experiment is uitgevoerd door de Lancaster University en Cambridge University en hiervoor zijn 36 vrouwen gevraagd om mee te doen. Zij zijn een aantal dagen in de gaten houden voor maximaal drie uur en dit heeft het volgende resultaat geleverd, namelijk dat de ladies er ook wat van kunnen. Het populairste scheldwoord is dan ook het F-woord, deze wordt 500 procent meer gebruikt dan in de afgelopen 20 jaar, WHUT?! Terwijl bij mannen het om de helft van dit percentage gaat.

Hoeveel schelden we? 

Vrouwen gebruiken het F-woord 546 keer per miljoen woorden en bij mannen is het aantal 540 keer. In de jaren '90 was het aantal nog ‘maar’ 167 keer per miljoen woorden. De stijging lijkt te komen doordat mannen in de nineties veel vloekten en hiermee de ‘vrouwentaal’ hebben beïnvloed.

De lijn tussen vrouwen- en mannentaal is de afgelopen jaar steeds dunner geworden. Ladylike taal lijkt iets te zijn van vroeger, tegenwoordig hebben we daar schijt aan. Oeps! Naast het F-woord is ook ‘shit’ een hele populaire.

Wat is jouw favoriete scheldwoord?