Tips om je vandaag nóg blijer te voelen!

De maatschappij door Donna

Na al die donkere wintermaanden waarbij je je door de duisternis en weer en wind naar je werk baande, lijkt er nu weer een tijd aan te breken die alle ellende rechttrekt. Er ontstaat zelfs een bepaalde waardering voor de winter: zonder die hel zou je immers niet half zo kunnen genieten van vandaag als je nu doet.

Omdat het aanbreken van de lente mensen onmiddellijk positief stemt, heb ik een aantal tips op een rij gezet om het maximale te halen uit dat optimisme. Lees dit artikel en neem je voor: ik voer er vandaag in ieder geval één uit! Wedden dat die grijns op je gezicht in omvang toeneemt?

1. Complimenteer een vreemde
Op zo’n dag als vandaag kom je genoeg vreemden tegen. Mensen waar je in de wintermaanden niet eens naar op zou kijken, omdat je je hoofd in een capuchon hebt verborgen. Op dagen als deze is het heerlijk om goed om je heen te kijken en mensen echt te zien. En als je kijkt, zie je vast mensen die iets hebben wat je mooi vindt. Of het nou een jas is, een kapsel, een glimlach of een uiterst realistische tatoage van Gerard Joling. Waar je het normaal gesproken bij kijken zou laten, tik je de persoon in kwestie nu even aan en spreek je het uit.

2. Stuur een kaartje naar iemand waar je van houdt
De mensen waar jij heel veel van houdt weten dat vast wel. Toch is er niets fijner om te doen dan even de tijd uit te trekken om ze dat te laten weten. Een leuke manier daarvoor is het sturen van een kaartje. Schrijf er een lieve boodschap op en gooi hem in de bus.

3. Las tijd in voor jezelf
Maak vandaag eens heel bewust een half uurtje tijd vrij voor alleen jezelf. Zet je telefoon op stil, zet een lekkere kop thee voor jezelf en draai mooie muziek. Laat dat halve uurtje je gedachten varen en besef je dat je even helemaal niets hoeft. Dat werkt heerlijk ontspannend en geeft je nieuwe energie.

4. Breng een onverwacht bezoek aan iemand die jou mist
Als je mensen in je leven hebt die je eigenlijk veel te weinig ziet, is het vandaag misschien leuk om er even langs te gaan. Al is het alleen maar om de persoon in kwestie een kus op de wang te drukken, of om er een kopje koffie mee te drinken. Het gaat er vaak helemaal niet om dat je urenlang blijft hangen: even kort bij iemand langsgaan is hartstikke leuk en wordt vaak ontzettend gewaardeerd.

5. Verwen je huisdieren
In alle hectiek van de dag wil het weleens gebeuren dat je huisdier even naar de welverdiende aandacht kan fluiten. Las vandaag eens een half uur in om je huisdier te overrompelen met liefde. Dat gaat verder dan alleen zijn lekkerste snack in huis halen: klets met hem, speel met hem, en/of geef hem (indien mogelijk) een massage. De band met je huisdier is er tenslotte ook één waar je zo nu en dan best eens bewust in kunt investeren.

Zoals je kunt zien hebben al deze punten met elkaar gemeen dat ze je weinig tot geen moeite kosten. Daar tegenover levert het jou én anderen een goed gevoel op. Er is geen leukere, geen vrolijkere, geen betere manier om je tijd vorm te geven op zo’n prachtige dag als vandaag!

Oh happy day!