Twittervraag: Foto's dode Bin Laden?

De maatschappij door Esther

Het kan niemand zijn ontgaan dat afgelopen maandag Osama Bin Laden is doodgeschoten door de Amerikanen. Terwijl een groot aantal mensen feest viert om het overlijden van deze terrorist, staat een andere groep alweer op met een kritische noot: geen beeld is geen bewijs. Zij geloven niet dat Bin Laden echt is vermoord, totdat zij zelf de foto's hebben gezien waarop het lijk van Osama Bin Laden wordt getoond.

Echter, vanwege de gruwelijke inhoud van deze beelden, wordt er nog getwijfeld over het naar buiten brengen ervan. Daarom stelden wij jullie vanaf ons eigen Twitter-account @Ze_nl een Twittervraag over deze kwestie!

Foto’s van een dode Osama Bin Laden: ja of nee?


Wat blijkt? Het
is niet alleen voor de Amerikaanse president een lastige kwestie. Ook voor een aantal van jullie is het een lastig punt waar voor vele zowel een 'ja' als een 'nee' aanzit. Ja, omdat we duidelijkheid willen over de situatie. Kunnen we een verhaal dat naar buiten gebracht wordt als waar wel zomaar geloven? En nee, omdat het voor velen van ons eigenlijk te gruwelijk is.

Zo heeft Nanda voor- en tegenargumenten die voor haar beide opgaan.


Dit geldt ook voor EgoCarpeDiem en Nina:Tegelijkertijd zijn er ook lezeressen die niet twijfelen tussen meerdere argumenten. Zij hoeven de foto's zelf niet te zien, maar vinden wel dat ze gepubliceerd moeten worden:Toch geeft ook het publiceren van de foto's geen 100% uitsluitsel. Al enkele minuten na het naar buiten brengen van het overlijdensbericht doken de eerste executie-foto's op. Dit bleken allemaal versies van creatieve Photoshoppers te zijn. Ook daarmee wordt dus rekening gehouden onder de Twitteraars. Want als we beelden krijgen, zijn ze dan wel echt?


Kortom, een hoop kritische reacties via de Twitter! Opvallend is dat alle Twitteraars aangeven zelf geen behoefte hebben om de foto's te zien.

Natuurlijk zijn we niet alleen benieuwd naar de reacties die via Twitter binnenkomen, alle reacties zijn welkom. Daarom nu ook voor jullie de vraag:

Wat vinden jullie, moeten de foto's van een dode Bin Laden wel of niet naar buiten worden gebracht?