Mooie krullen voor de feestdagen

Make-up door Roosmarijn

Om krullen te maken kun je een krultang of rollers gebruiken. Is het effect van het gebruik van rollers of een krultang verschillend?
"Er zit wel degelijk verschil in. Met warme producten, zoals een krultang, verbrand je eigenlijk je haar. Met een krultang krijg je meer glans en kun je tevens bepalen welke kruldikte je wilt hebben. Maar, met een krultang houden de krullen niet zo lang, omdat het eigenlijk alleen maar warmte is. Doordat je haar een korte tijd heel warm wordt, beschadigt het en dat willen we natuurlijk niet. Met rollers zoals die van een Carmenset heb je een geleidelijke opbouw van warmte. En als je je haar helemaal laat afkoelen met je rollers er nog in, worden je krullen helemaal mooi en stevig. Een krultang zorgt alleen voor tijdelijke krullen. Het is sowieso belangrijk bij krullen om altijd een verstevigend product te gebruiken, dat tevens beschermt: zoals Body.Guard van Kevin Murphy."

Hoe voorkom je dat krullen snel uitzakken?
"Met een krultang zakken ze snel uit, omdat je je haar even warm maakt en de tang er vervolgens weer uit haalt. Het haar blijft niet in de krul zitten, zoals met afgekoelde rollers. Het heeft geen tijd om te fixeren en je beschadigt je haar ook nog eens. Rollers zijn altijd beter. Ik doe veel fotoshoots ook met rollers en het fijne van deze producten is, dat je het zo weer even kunt inrollen. Bij rollers is het niet zo dat hoe langer ze erin zitten, hoe beter het blijft zitten. Je kunt ze een halfuur á driekwartier nadat ze zijn afgekoeld er al uit halen."

Hoe krijg je met steil haar, toch mooie krullen?
"Je kunt het beste een verstevigend verzorgingsproduct gebruiken, zoals: Body.Guard, Hair.Resort of Anti.Gravity van Kevin Murphy, op vochtig haar. Let wel op: 'handdoekdroog' is eigenlijk nog te nat, gewoon een beetje nat is al voldoende. 

Daarna kun je de opgewarmde rollers in je haar draaien en er een haarnetje overheen doen. Föhn je haar op de zachtste stand droog en laat de rollers er nog een halfuurtje inzitten. Haal ze er vervolgens uit, spray wat haarlak in je haar (persoonlijk geloof ik niet in mousse). Wil je de krullen wat grover? Dan kun je er even met je handen doorheen gaan. Er zijn nu trouwens ook rollers van Kevin Murphy zonder warmte."

Anthony Tevreden maakt deel uit van het kappersteam van BubbleKid in Amsterdam.

BubbleKid
Ferdinand Bolstraat 145hs
1072 LH Amsterdam
020-4708123
Dames: er komen nog meer haartartikelen aan, waaronder een Vraag en Antwoord-artikel. Heb jij dus een brandende haarvraag op welk gebied dan ook? Mail ze dan naar: redactie@ze.nl - en wie weet lees jij straks het advies terug in het artikel!