Liever een perfect kapsel dan seks

Make-up door Redactie Ze.nl

In de Grote Haar Enquête van Styletoday noemt 26% het lange, sluike haar van Rachel (Jennifer Aniston) als favoriet. Op de tweede plaats staan de opgestoken lokken van Brigitte Bardot (20%), op de voet gevolgd door de blonde krullen van Marilyn Monroe (19%).

Nieuwe kapsels, zoals het pixie-haar van Victoria Beckham, zijn veel minder populair. Kapsels die nooit meer terug zouden mogen keren zijn volgens de ondervraagden peroxideblond, matjes en bloempotkapsels.

Kappers
Nederlandse vrouwen gaan gemiddeld elke zeven weken naar de kapper, maar dat loopt niet altijd even goed af. Meer dan de helft van hen is wel eens totaal verknipt, maar slechts 6,5% klaagt daarover in de kapsalon en wordt boos. De meeste vrouwen zeggen niets en huilen thuis uit.

Stylen in de skilift
Dat haar belangrijk is voor vrouwen, blijkt wel uit het feit dat bijna de helft geen chocolade meer zou eten in ruil voor elke dag het perfecte kapsel. Zo'n 3,6% van de vrouwen zou zelfs seks opgeven als ze nooit meer een bad hair day zouden hoeven te hebben. Ook blijken vrouwen hun haar niet alleen voor de spiegel te stylen, maar ook in de trein, het vliegtuig, de sauna, de skilift en de achtbaan.

Toch zijn we best tevreden met ons haar. Gemiddeld geven we ons kapsel een zeven, al zegt de helft van de vrouwen dat haar kapsel de ene dag beter zit dan de andere keer. Zou alles mogelijk zijn, dan willen de meeste vrouwen krullen of lang golvend haar.