Kort, pittig en hip!

Make-up door Sara

Het korte kapsel is helemaal hip in celebrityland. En dat is helemaal niet zo gek, want als je het een beetje goed doet, kan een superkort kapsel je net zo mooi staan als de lange prinsessenlokken die ieder meisje 'eigenlijk hoort te hebben'.

Eerst een klein overzichtje: welke beroemde dames hebben al de schaar in hun haar gezet?

Emma Watson shockeerde haar fanbase door ineens haar weelderige Hermelien-lokken bij de kapper op de vloer achter te laten. Geruchten dat zij dit had gedaan om een rolletje in de verfilming van de Millenium-trilogie te bemachtigen, bleken niet waar. Nee, ze wilde dit gewoon altijd al een keer doen. Stoer!

Carey Mulligan werd genomineerd voor een Oscar voor haar rol in An Education en was een aparte verschijning vorig jaar op de rode loper met haar superkorte en platinumblonde haar. Keira Knightley debuteerde onlangs ook met een korte bob als kersvers nieuwe kapsel.

En de altijd zeer sexy Scarlett Johansson verwarde ons even: is dat nou een staartje? Nee, deze dame heeft ook de schaar in het haar gezet. Wel even wennen... Maar niet verkeerd!

Michelle Williams zette al jaren geleden de schaar in haar lange blonde haar. Een look die haar duidelijk bevalt!

En vooruit, dit is een beetje valsspelen: The Devil Wears Prada-ster Anne Hathaway draagt hier een pruik. Maar geef toe: dat korte haar staat haar helemaal niet slecht.

In the 60's en 70's was kort haar ook al een tijdje lang helemaal hot: Twiggy maakte het tot haar signature look, en Mia Farrow iconiseerde het kapsel in de film Rosemary's Baby.

En wat dacht je van onze eigen Sylvie van de Vaart? Haar korte haar had natuurlijk een heel vervelende reden als oorzaak, maar wat vonden we haar allemaal belachelijk stoer toen ze gewoon met haar coole kuif arm in arm met Rafael de rode lopers betrad.

Do it yourself!
Maar zoals met ieder kapsel, werkt dit niet voor iedereen. Ben jij benieuwd of kort haar jou ook zo goed staat als deze dames? Op de website Taaz.com kun je een foto uploaden en allerhande kapsels uitproberen. Enjoy!