Fijne keukengadgets

Eten door Jet

Of je nou een kookfreak bent of niet: hippe keukenspulletjes zijn altijd leuk. Ze staan niet alleen mooi, maar ze maken het koken (en eten) ook vaak een stuk makkelijker. Hier een aantal leuke exemplaren, die jouw keuken kunnen opvrolijken.

Egg Pillow
Eierdopjes zijn zooo 2009, in 2010 laat je je eitjes chillen op comfortabele loungekussentjes. Het eitje kan languit liggen of rechtop zitten; nog even loungen voordat 'ie in jouw maag verdwijnt. Je ontvangt de Egg Pillows van Vacu Vin (7,95 euro) in vier vrolijk- en felgekleurde loungekussentjes.

Tea Stick
Wist je dat 'verse' thee nog veel lekkerder is dan die normale theezakjes? Maar om nou een handjevol theebladeren in een kopje met gekookt water te gooien, is ook niet zo lekker. De ideale oplossing is de Tea Stick (7,95 euro): een stick die je kunt vullen met een door jou gekozen smaak en vervolgens door je kopje kunt roeren. Als je de stick uit je kopje haalt, wordt het water opgevangen: een lekvrije oplossing dus. Nooit meer kliederen met theezakjes, druppelende eieren of theekloppers. Schoonmaken is een fluitje van een cent. Dop eraf, met de huls de bladeren uit het zeefje duwen, even afspoelen en alles is klaar voor de volgende kop.

Serve & Stack
Je kunt nooit genoeg bakjes hebben. Voor nootjes, chipjes, rauwkost, dips: ze komen altijd wel te pas. Maar al die bakjes nemen wel aardig wat ruimte in je keukenkastjes in. Nieuw en superpraktisch is de Serve & Stack van Vacu Vin (12,95 euro). Een aantal schaaltjes in een combinatie van trendy grijsgroen, roomkleur en lime, die je erg handig in elkaar kunt opstapelen!

Pizza Slicer
Je zou in eerste instantie misschien denken dat dit een mannengadget is (mannen plus pizza = gouden combinatie), maar deze Pizza Slicer (14,95 euro) is juist uitermate geschikt voor vrouwen. Waarom? Het handvat en mes zijn zo gemaakt dat bij het snijden automatisch het lichaamsgewicht meehelpt. Kracht zetten is dus niet meer nodig! Bovendien ziet de Pizza Slicer er super mooi uit en is 'ie ook goed te gebruiken voor het snijden van kruiden.

Cooling Carafe
Ik heb deze Cooling Carafe van Vacu Vin (19,95 euro) nu een aantal weken in huis en hij heeft al meerdere malen op tafel gestaan: wat een ideaa productl! De stylish karaf houdt drank (water, wijn, limonade) super koud en voorkomt dat je telkens weer naar de koelkast moet lopen. Ook ideaal voor op het dakterras van de zomer. De karaf werkt op twee koelelementen die bewaard moeten worden in de vriezer.