Baden in betaalbare luxe

Reizen door Marlies
Vroeger woonde ik in Vianen. Als we op vakantie waren geweest, was het altijd een feest om het Van der Valk-hotel bij de afslag te zien. Bijna thuis! Verder ben ik er nooit naar binnen geweest. Deze hotelketen stond voor wat burgerlijk en goedkoop: niet bepaald de plek om eens lekker uit eten te gaan. Ook in mijn omgeving merkte ik dat velen met mij zo over het Van der Valk-concern dachten. Toen ik dan ook een uitnodiging kreeg om eens een nachtje te overnachten in een Van der Valk in Assen, verwachtte ik er niet al te veel van. Maar ik had het mis!
 
'Gemütlich en een prima slaapplek on the road' is niet meer het enige dat Van der Valk is. De bekende Toekan op het dak is een blijvertje, maar verder is de nieuwe lichting van de Van der Valk-familie hard bezig om een vernieuwingsslag te maken. De jonge garde heeft hele andere ideeen over het hotel, maar wel in de herkenbare stijl. Baden in betaalbare luxe is het devies. Hotel Assen is daar een goed voorbeeld van. Rob van der Valk en Magchelina Moller zijn jong, hip en gedreven. Begin deze zomer zijn 52 extra 'boutique-hotel-achtige' kamers opgeleverd in 'hun' hotel in het mooie Drenthe. Want ook dit leuke, jonge stel vond dat het tijd was voor een jongere look & feel van het hotel. En daar zijn ze bijzonder goed in geslaagd.
 
Samen met mijn moeder besloot ik het hotel voor een nachtje te bezoeken. We waren allebei wel toe aan een beetje luxe. Al direct bij binnenkomst werden we aangenaam verrast: was de vogel op het dak en het feit dat het hotel vlakbij de snelweg ligt herkenbaar en vertrouwd, de inrichting van het hotel was verrassend luxueus. En de suite die we toegewezen kregen, de wellness-suite, deed onze adem stokken. Met open mond liepen we de suite rond: zo groot, zo mooi! Op een gegeven moment waren we elkaar zelfs kwijt: "Marlies, waar ben je?" riep mijn moeder vanuit de 'woonkamer', terwijl ik de sauna aan het inspecteren was. Jawel, de sauna. In de kamer. En niet een eenpersoonssauna: nee, een hele grote. Maar dat is niet het enige: een bad en een regendouche én een Turks stoombad zijn aanwezig in de suite. Dus je hoeft niet in je ochtendjasje door het hotel te rennen, je volgt jouw eigen programma. Extreme luxe om helemaal blij van te worden. 
 
Mijn moeder en ik waren van plan om goed te shoppen in Assen, maar na het zien van deze suite wilden we niets liever dan de hele dag cocoonen in het hotel. Toen we zagen dat we ook nog twee gratis filmkanalen met de nieuwste films hadden, waren we om. Gelukkig werkte het weer mee: het regende de hele dag. We besloten tot ultieme luxe: een lunch én diner in het hotel. Het restaurant zag er intimiderend sjiek uit en we voelden ons al bijna prinsesjes. Mijn moeder genoot en fluisterde: "Dit wordt vast heel duur!" Maar bij het openslaan van de menukaart bleek het tegenovergestelde het geval. Voor nog geen 25 euro hebben we uitgebreid (!) en ongelooflijk lekker kunnen lunchen. En bij het diner 's avonds bleek dat je kunt kiezen uit diverse gerechten: de traditionele en bekende Van der Valk-gerechten (biefstukje!), maar ook luxere (dus duurdere) gerechten. Voor elke prijsklasse wat wils. Maar nog steeds: betaalbaar is de richtlijn.
 
Mocht je ook zin hebben in betaalbare luxe, maar niet een saunafan zijn, dan zijn er nog andere thema-suites beschikbaar. Wat dacht je van jouw eigen bioscoopzaaltje, terwijl je geniet in een gouden bubbelbad? Of wil je liever een open haard in jouw hotelsuite? En wat dacht je van de ultieme honeymoon: een hartvormig bubbelbad, witleren banken en een enorm bed? Voor 200 euro heb je een fantastisch nacht in thema suite in een heerlijk rustig, romantisch hotel. Is 200 euro nog iets boven jouw budget, dan kun je ook de wat kleinere suites nemen. Net zo mooi, met bad én regendouche, voor maar 90 euro per nacht. Dus of je nu een verwenweekendje met vriendinnen weggaat, romantisch wil ontspannen met je lief of voor werk reist: van der Valk heeft voor ieder wat wils. En het blijft: baden in betaalbare luxe! Hmmmm!

Van der Valk Hotel Assen
Balkenweg 1
9405 CC Assen (Drenthe)
0592 85 15 15