Liever make-up dan ontbijt?

Make-up door Roosmarijn
Uit het onderzoek bleek dat vrouwen vooral een grote waarde hechten aan een gave huid. En als dat betekent dat we de zoetigheid zoals chocolade moeten laten staan, dan heeft driekwart van de vrouwen dat er maar wat graag voor over. Als ze maar van één cosmeticaproduct gebruik zouden mogen maken in de ochtend, dan zou meer dan de helft het liefst iets gebruiken dat de huid er mooi uit zou laten zien, zoals een foundation of gezichtspoeder.

Snelle make-up routine
Gelukkig denkt de beautyindustrie een beetje met ons mee en ontwikkelen ze allerlei multifunctionele producten, die verschillende functies in één artikel combineren. Denk bijvoorbeeld aan de getinte dagcrème en de oogroller en concealer  en scrub/masker ineen van Garnier. Ook verplaatsen veel vrouwen hun make-up routine van de badkamer naar bijvoorbeeld de treincoupé. Volgens een onderzoek van Etos, zijn vrouwen gemiddeld elke ochtend een kwartier kwijt aan het aanbrengen van hun make-up. Het meeste aandacht wordt besteed aan de ogen (66%) en aan het haar (13%).

Onbijten is goed!
Niet alleen is het ontbijt overslaan ongezond, ook je prestaties op school of tijdens je werk lijden aan het gebrek aan een maaltijd in de ochtend. Psychofysioloog Sander van Eekelen ontdekte dat niet-ontbijters sneller fouten maken en minder geconcentreerd zijn op hun werk. "Hun werktempo is lager en ze werken door humeurigheid vaker slecht samen." Wat veel mensen niet weten, is dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is, omdat deze je energie geeft voor de hele dag. Vaak wordt gedacht dat je slanker wordt door niet te eten in de ochtend, maar het tegendeel is waar. Juist doordat je niet eet 's ochtends, heb je de rest van de dag meer trek en ga je snaaien. Dus toch maar eerst even eerst ontbijten voordat je die lipgloss aanbrengt!

Hoeveel tijd ben jij in de ochtend kwijt aan je make-up? En sla je wel eens een ontbijt over om tiptop de deur uit te gaan?