Nagellakjes van Catrice

Make-up door Marieke_B

Sinds kort behoor ik tot het meisjes-met-lange-nagels-groepje. En het nagellakverslaafden-groepje. Tot 1,5 maand geleden beet ik altijd op mijn nagels, wilde ik ze zo kort mogelijk hebben. Of naja, eigenlijk wilde ik het niet echt, maar ik deed het onbewust. Heel lelijk en onvrouwelijk dus. Ineens was ik het zat; ik zag al die mooie nagellakkleurtjes in de mode raken en ik wilde dat ook. Geen idee waar ik de discipline vandaan haalde, maar van de één op andere dag ben ik gestopt met bijten. Nu ben ik inmiddels in het trotse bezit van mooie lange (en wonder boven wonder ook sterke) nagels en ga ik helemaal los!

Ik struin rond op beautyblogs om alles te weten te komen over het wel en wee van nagels lakken. Want echt, dat blijkt een vak apart, een hele studie! Ik vind het echter heerlijk om me erin te verdiepen en me te vergapen aan andermans nagellakkunsten. Ik weet nu alles over basecoats, topcoats, dupes, nailart, stashes, glans, mat en French manicures. Ik hou d'r zo van.

Het beautymerk Catrice besloot in te haken op de opkomende nagellaktrend en ontwikkelde een prijsvriendelijke maar goede nagellaklijn in de meest uiteenlopende kleuren, met de meest fantastische namen. Zo testte ik I Scream Peach (perzikkleurig) en Poison Me, Poison You (paars).

I Scream Peach
Persoonlijk vind ik deze kleur echt prachtig. Hij is niet te roze en niet te oranje, precies er tussenin. Tijdens het WK voetbal kon ik deze legaal dragen, zonder gelijk hysterische nagels te hebben die de volgende dag echt niet meer bij m'n outfit pasten.

Poison Me, Poison You
Paars is al een tijdje een echte modekleur, maar voor op je nagels is ie best heftig. Je moet dan ook wel een beetje lef hebben om deze mooie donker paarse kleur met lichte shimmer op je nagels te smeren. Neem van mij aan: gewoon doen! Je nagels vallen lekker op, maar zijn nog steeds heel classy.

Ik kan maar één ding zeggen: de hype rond deze lakjes is helemaal terecht. Ze lakken super fijn door het brede kwastje en vaak is één laagje al heel mooi. Ik doe er zelf altijd nog een laagje overheen zodat ie echt helemaal dekt, maar dat hoeft dus niet per se. En voor de prijs hoef je het niet te laten! Elke keer als ik langs een Kruidvat loop, ga ik even naar binnen om te kijken welke lakjes ze in de schappen hebben staan die ik nog niet heb. Overbodig om te vertellen dat mijn nagellak-stash groeit als kool... :)

De nagellakjes van Catrice kosten slechts 2,49 en zijn verkrijgbaar bij de grotere Kruidvat-filialen.