Grieks: kip souvlaki

Eten door Anne-Jolijn

Kip souvlaki is te vergelijken met kipsaté, maar dan net even wat anders. Souvlaki marineer je onder andere in citroensap, knoflook en olijfolie. En eet je, hoe kan het ook anders, zonder satésaus. Serveer het gerecht met wat groente, rijst en/of aardappeltjes en klaar is je avondmaal.

Wat heb je nodig voor 2 personen?
4 eetlepels olijfolie
300 gram kipfilet
1 of 2 eetlepels citroensap
1 knoflookteentje
1 theelepel oregano
zout en peper (naar smaak toevoegen!)

Hoe maak je het klaar?
Als eerst snijd je de kip in kleine blokjes. Doe deze in een grote schaal en voeg de uitgeperste knoflook, olijfolie, citroensap en kruiden hieraan toe. Roer alles goed door elkaar en laat dit minstens een half uur marineren. Hoe langer je het laat intrekken, hoe lekkerder het is!

Daarna rijg je de blokjes aan een stokjes. Je kunt de stokjes op de barbecue leggen, maar ook op de gril. Beide niet in huis? Vergeet de stokjes dan en roerbak de kip in een wok. Dat is net zo lekker.

Tip: serveer de kip souvlaki met tzaziki; een frisse, Griekse komkommersalade.

EetZe!