Recept: Koningsdaggebakje

Eten door Fleur
Leve de Koning! Hoera, hoera, hoera! Het is weer bijna Koningsdag, en dat betekent: Oranjebiertjes drinken en met wat lekkernijen voor de buis zitten. Zoek je nog naar iets lekkers? Maak dit Koningsdaggebakje!

Beetje klaar met de Oranjetompouce? Of gewoon zin om je vrienden te verrassen met een lekkernij voor jullie gaan hossen in de stad? Hierbij het recept voor Koningsdaggebakjes mét kroontje. Hmm!

Wat heb je nodig?

(voor 10 gebakjes)

  • kroontje van oubliebeslag
  • cake
  • Callebaut-Oranjechocolade met sinaasappelsmaak
  • Oranjebitter
  • 250 gram opgeslagen slagroom
  • gebruineerde kokos voor de gele room
  • 0,5 liter melk
  • 125 gram suiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 ei (gooi de dooier niet weg!)
  • 40 gram maizena
  • cake-ring
     

Zo maak je het:

1. Om de gele room te maken, verwarm je de melk met het vanille-extract en de helft van de suiker.
2. Scheid de eidooier van het eiwit en klop dit met de rest van de suiker en de maizena.
3. Breng de melk aan de kook en giet dit al roerend bij de eimassa.
4. Giet de eimassa in een pan en roer het op laag vuur door tot er een stevige massa ontstaat.
5. Laat de massa op iets boven kamertemperatuur komen.
6. Steek een rondje cake uit met een cake-ring.
7. Bedek de binnenkant van de cake-ring met plastic folie, zodat je straks het gebakje er makkelijk uit kunt halen.
8. Doe een bodempje cake in de ring en besmeer dit met Oranjebitter. Giet daar een laagje gele room op en plaats daar weer een cakeje bovenop. Herhaal dit proces tot de cake-ring opgevuld is en smeer op de cakelaagjes steeds wat Oranjebitter.
9. Laat de substantie 30 tot 60 minuten opstijven in de vriezer.
10. Laat de Oranjechocolade smelten.
11. Haal de cakejes uit de ring en overgiet ze met Oranjechocolade. Zorg er ook voor dat dit aan de onderkant van de gebakjes komt te zitten. Dit kun je doen door de cakejes op een rooster te zetten en de chocolade onder dit rooster te laten komen. Schud vervolgens een beetje met het rooster om het cakeje met de onderkant in de chocola te dompelen.
12. Strooi wat kokos op de onderkant van het cakeje. 
13. Maak de oublies volgens deze instructievideo. Laat ze na het afbakken opstijven in een koffiekopje, zodat ze rond worden.
14. Spuit een toef slagroom op de cakejes en zet hier vervolgens de oublies in. 

Dit recept is afkomstig van Kookse.tv. Voor meer lekkere recepten kijk op de website van Kookse.tv