Thais: kip met cashewnoten

Eten door Anne-Jolijn

Dit gerecht is heerlijk om te eten met een schaaltje rijst of noodles. Het leuke aan de Aziatische keuken is dat je aan elk gerecht je eigen draai kunt geven. Wokken is easy. Je gooit alles in één pan en binnen een half uur zit je aan tafel. Je kunt je eigen groente kiezen en de kruiden aanpassen aan jouw smaak. Zo wordt koken nog eens leuk!

Wat heb je nodig voor 2 personen?
3 eetlepels olie
250 tot 300 gram kipfilet
1 teentje knoflook (meer mag natuurlijk ook!)
75 gram cashewnoten
2 eetlepels vissaus
2 eetlepels oestersaus
8 babymaïs
blikje bamboescheuten
zakje worteltjes
2 lente-uitjes

Lust je bepaalde groenten niet? Vervang ze dan door sperziebonen, peultjes, taugé of iets anders. Alles kan en alles mag. Zout heb je waarschijnlijk niet nodig, want de vissaus is van zichzelf al behoorlijk zout.

Hoe maak je het klaar?
Kook de worteltjes vooraf kort, zodat ze niet meer zo hard zijn, en snijd de kip in reepjes. Verhit de olie in een wok en roerbak hierin de kip met een uitgeperst knoflookteentje tot de kip gaar is. Voeg de groente toe en roerbak deze ongeveer 1 minuut mee. Nu voeg je de vis- en oestersaus toe en roer je dit goed door het gerecht. Als laatst voeg je de cashewnoten toe, zodat deze nog lekker knapperig zijn als ze op je bord liggen.

Tip: serveer de kip met cashewnoten in leuke schaaltjes.

Eet smakelijk!