Zomerse cocktails

Eten door Redactie Ze.nl

Bereid in een handomdraai een overheerlijke cocktail voor je vrienden tijdens je eigen cocktailparty en geniet van de Summer in the City!

Cosmopolitan

Wat gaat erin?
4 delen ABSOLUT VODKA (of ABSOLUT CITRON)
2 delen cranberrysap
2 delen Triple Sec
scheutje limoensap
1 sinaasappel
ijsblokjes
 
Shaken maar
Vul een shaker met ABSOLUT VODKA, Triple Sec, cranberrysap en een scheutje limoensap. Voeg een aantal ijsblokjes toe en shake het geheel goed. Serveer het met een strainer (zeef) in een koud cocktailglas. Garneer met een sinaasappeltwist en laat het feest maar beginnen!

Mojito

Wat gaat erin?
5 cl Havana Club Añejo Especial
3 takjes munt
½ limoen
3 theelepels (riet)suiker
sodawater
crushed ijs of ijsblokjes
 
Shaken maar
Neem een glas en schep daar de (riet)suiker in. Pers het sap van een halve limoen in het glas en meng dit met de suiker. Voeg vervolgens de blaadjes munt toe en 'muddle' (stamp) dit goed door. Voeg de Havana Club toe en vul het glas tot de rand met het ijs en sodawater. Roer dit voor de laatste keer goed door en garneer met een takje munt. Verkoelend lekker!

Cranberry crazy

Wat gaat erin?
1 deel Jameson
2 delen cranberry juice
1 schijfje verse limoen
1 schijfje verse mandarijn

Shaken maar
Schenk de Jameson in een hoog glas. Voeg het ijs toe en vul het glas met cranberry juice. Knijp het schijfje limoen en het schijfje mandarijn uit en voeg deze toe in het glas. Mix het geheel goed. Fris en fruitig!
 
Sea Breeze

Wat gaat erin?
1 deel Malibu
1,5 deel cranberry juice
1,5 deel pineapple juice
ijsblokjes
1 limoen
 
Wat gaat erin?
Vul een glas geheel met ijsblokjes. Schenk hierin de Malibu, cranberry juice en pineapple juice. Voeg een schijfje limoen toe en je hebt de Malibu Sea Breeze. Haal het strandgevoel naar de stad!

Kijk hier voor nog meer receptjes!

Laat de zomer maar beginnen!