Nieuwste eettrend: tafelwokken

Eten door Redactie Ze.nl

Wokken is hot! Letterlijk én figuurlijk. "Je merkt dat wokken de laatste jaren erg populair geworden is in Nederland, zowel thuis als in restaurants. Wokken geeft je de mogelijkheid om snel iets lekkers en gezonds op tafel te toveren. Het fijne ervan is dat je heel makkelijk kunt variëren in ingrediënten en kruiden," verklaart diëtiste Lenny Versteegden.

Na wokken in restaurants en in de keuken thuis, is het nu ook mogelijk om met z'n allen te wokken rondom de tafel: tafelwokken. Net zo gezellig als het ingeburgerde fonduen en gourmetten tijdens de feestdagen, maar wel een stuk gezonder en hipper.

Tafelwokken kan gedaan worden met maximaal zes personen, ieder heeft hierbij zijn eigen miniwokje. Je kunt met behulp van de Family Wonder Wok van Princess elke keer je eigen gerechtjes maken, maar je kan ook met z'n allen een soort rijsttafel op tafel toveren. De Family Wonder Wok kun je heel gemakkelijk online bestellen!

Om je alvast te inspireren twee overheerlijke receptjes, allemaal bedoeld voor zes personen/wokpannetjes...

Feestelijk vegetarisch recept van chefkok Cas Spijkers

  • scheutje olijfolie
  • 1 ui
  • 350 gram sugarsnaps
  • 200 gram geraspte wortel
  • 300 gram kastanjechampignons
  • 3 gesneden bosuitjes
  • 1 gele paprika gesneden zonder schil
  • scheutje wortelsap (uit de supermarkt)
  • peper en zout naar smaak
  • 2 pakken Lassie Wok Klaar rijst ( 2 a 3 minuten meewokken)
  • cherrytomaatjes

Bereiding:
Ontvel de gele paprika en snijd deze in kleine stukjes. Snij de ui en de bosuitjes. Rasp de wortel. Doe wat olie in het pannetje en fruit de ui in het wokje. Voeg de sugarsnaps toe en wok deze kort mee. Voeg daarna de geraspte wortel toe en schep om. Doe daarna de kastanje champignons, bosuitjes en gele paprika erbij. Wok alles en schep goed om. Voeg zout en peper naar smaak toe. Voeg daarna de rijst toe en schep alles nog 2 à 3 minuten om. Even proeven en eventueel verder op smaak brengen. Serveer en garneer met cherry tomaatjes.

Gezond en kleurrijk wokgerecht

  • 250 gram rundvlees (filet) in kleine stukjes gesneden 
  • 200 gram broccoli in kleine stukjes gesneden 
  • 100 gram gehakte kool 
  • 50 gram wortel dun gesneden 
  • 150 gram verse gesneden champignons 
  • 0,5 van een ui in ringen gesneden
  • 2 fijn gehakte knoflooktenen
  • 15 gram fijn gehakte gember 
  • 15 ml plantaardige olie 
  • 1 gehakte pittige chili  
  • 40 ml ketjap of sojasaus (zoet) 
  • 5 ml vissaus
  • 200 gram droge eiernoedels
  • 1 theeleper suiker 

 
Bereiding:
Kook de eiernoedels in heet water, zo'n 4 minuten (zie verpakking) en roer goed door. Verhit de plantaardige olie in een wokpan. Voeg het rundvlees toe en wok dit een beetje aan. Voeg de knoflook, gember en chili toe. Als het vlees enigszins gaar is, voeg dan de broccoli en champignons toe. Roerbak het geheel zodat alle groenten nog knapperig zijn. Voeg de noedels toe en roer alles door, samen met de ketjap, vissaus en suiker. Doe de kool, ui en bosui erbij. Roerbak alles nog even om.

Wat vind jij van deze nieuwe eettrend? Wil jij het een keer uitproberen of laat je het liever aan je voorbij gaan?