Hartige Banketletter

Eten door Redactie Ze.nl

Dit gerecht is bedoeld voor 4 personen en bevat 263 kcal per persoon (met de salade erbij 487 kcal per persoon). Naast een erg feestelijke hap dus ook een lekker gezonde! Met dit recept kun je gerust de feestdagen doorkomen zonder te veel kilo's aan te komen...

Ingrediënten:

  • 4 plakjes hartige taartdeeg
  • 1 ui
  • 125 gram champignons
  • 1 rode paprika
  • 200 gram rundergehakt
  • 1 ei
  • paneermeel
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Snijd de plakjes hartige taartdeeg doormidden zodat je acht gelijke stukken krijgt. Maak met vier van deze plakjes een letter, bijvoorbeeld de S.

3. Snipper de ui en snijd de paprika en champignons in kleine stukjes. Meng dit door het gehakt. Voeg het ei toe en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Kneed het tot een egale massa.

4. Verdeel het gehaktmengsel over de plakjes hartige taartdeeg. Leg de overige vier plakjes er bovenop en druk de randen stevig dicht met een vork.

5. Bak de letter in ongeveer 25 minuten gaar in de voorverwarmde oven.

Lekker als hoofdgerecht met een salade van gemengde sla, tomaat, komkommer, rode paprika, geroosterde pijnboompitten, snippertjes oude 30plus-kaas en een yoghurtdressing.

Tip: Ook lekker als klein hapje. Snijd de letter dan in kleinere stukjes.

Dit artikel is geschreven door Tessa Stroet, voedingsdeskundige van www.valtaf.nl.