Zelfgemaakte loempiaatjes

Eten door Jet

Ok, het klinkt misschien een beetje als een uitdaging en dat is het ook wel, maar daar lopen wij Ze's toch niet voor weg? Het vergt enige tijd en concentratie, maar dan heb je ook echt wat, want zelfgemaakte loempia's zijn lekkerrr! Zolang je het recept stap voor stap volgt, is het zeker niet te moeilijk en hartstikke leuk om te doen. Snel proberen dus...

Wat heb je nodig?
(voor 30 loempiaatjes)

  • 1 kleine witte kool, fijngesneden 
  • 1 dunne prei, fijngesneden
  • 1 pond taugé
  • 200 gram kipfilet, in stukjes gesneden
  • 200 gram varkenslapjes, in stukjes gesneden
  • 2 grote uien, fijngehakt
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • peper en zout
  • 1 runderbouillonblokje
  • 1 pakje loempiavellen van 40 stuks (verkrijgbaar bij betere Toko)
  • zonnebloemolie
  • bloem


Hoe maak je het?

Fruit de knoflook, ui en prei in de olie. Voeg de kipfilet en varkensvlees toe en bak dit nog even mee. Kruid het geheel met wat zout en peper.

Doe daarna de gewassen en goed uitgelekte groenten erbij (liefst in een slacentrifuge drogen) en bak het mengsel vijf minuten. Voeg een bouillonblokje toe en meng nu alles goed door elkaar. Laat alles nu uitlekken in een vergiet.

Voordat je de loempia's gaat bakken, eerst een meelpapje maken van wat bloem en water. Dit dient als plakmiddel voor de loempiavellen. Leg op ieder loempiavel 1 eetlepel vulling in een horizontale streep. Sla het velletje dicht en plak het vast met het meelpapje. Vouw ook de kanten om en plak ze dicht. Rol de loempia daarna op.

Maak de olie zo heet mogelijk en bak de loempia's aan beide kanten goudbruin. Laat ze goed uitlekken op keukenpapier en serveer ze met chilisaus.

Bron: Smulweb.nl