Thais kokosijs!

Eten door Renee

Het Thaise kokosijs-recept is bestemd voor 10 personen, is makkelijk te maken en vooral: ontzettend lekker! Ga snel aan de slag!
Men neme:
410 ml kokosmelk
250 ml slagroom
2 eieren
4 eierdooiers
160 g poedersuiker
1/4 tl zout

En nu...
Schenk de kokosmelk en de slagroom in een pan. Roer dit 2-3 minuten op laag vuur.  Zorg ervoor dat het mengsel niet kookt! Haal de pan van het vuur en doe er een deksel op. Hou het mengsel vervolgens warm boven een pan kokend water.

Doe de eieren, eierdooiers, poedersuiker en het zout in een grote vuurvaste kom. Klop het mengsel 3 minuten met een mixer tot het schuimig en dik wordt.

Zet de kom op een pan met zacht kokend water en ga door met kloppen. Voeg geleidelijk het kokosmengsel toe tot de custard wat indikt. Dit duurt 8-10 minuten. Het mengsel moet een dunne crème worden en op de achterkant van een lepel blijven hangen. Dan weet je dat het mengsel goed is. Zorg er echt voor dat het niet gaat koken, want dan gaat het schiften!

Laat het mengsel afkoelen en roer het zo nu en dan door. Schep het vervolgens in een bak en zet deze in de vriezer, of klop het in een ijsmachine. Als je het in de vriezer zet moet je het ten minste twee keer kloppen, zodat het luchtig wordt. Na het kloppen dek je het ijs steeds weer af en zet je het in de vriezer.

Serveren!
Haal het ijs 10-15 minuten voor je het serveert uit de vriezer, zodat het iets zachter kan worden. Je kan het ijs serveren met wat verse kokos. En nu smullen maar!