Vispakketje met couscoussalade

Eten door Jet

De combinatie van het vispakketje, de couscoussalade en de tzatziki is licht, lekker en origineel. De receptjes zijn bedoeld voor twee personen.

Vispakketje
Ingrediënten:

  • 2 tilapiafilet, ontdooid en drooggedept
  • 0,5 courgette
  • 2 tomaten
  • 1 potje groene pesto (vers is natuurlijk nog lekkerder)
  • 1 citroen
  • zout en peper


Bereiding

- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Was de courgette en snijd 'm in heel dunne plakjes.
- Doe hetzelfde met de tomaten.
- Pak een ruim stuk aluminiumfolie (hij moet helemaal om de vis gevouwen kunnen worden).
- Leg het visje op de folie, kruid 'm met zout en peper en smeer 'm goed in met pesto. Rasp er wat citroenschil overheen en besprenkel met citroensap.
- Verdeel er eerst een laagje courgetteplakjes over en vervolgens een laagje tomaat. Nog een klein beetje zout en peper erop.
- Vouw het pakketje dicht en zet de visjes 20 minuten in de oven.

Couscoussalade
Ingrediënten:

  • 200 gram gekruide couscous van Lassi
  • 2 tomaten
  • 0,5 komkommer
  • 100 gram feta
  • handje (ongeveer 15) groene knoflookolijven
  • 5 zongedroogde tomaten
  • 3 bosuitjes
  • 2 handjes verse munt
  • 2 citroenen
  • scheut olijfje
  • scheutje balsamico-azijn
  • zout en peper


Bereiding

- Bereid de couscous volgens de verpakking.
- Snijd de tomaten, komkommer, feta, olijven, zongedroogde tomaten in kleine blokjes, de bosui in ringetjes en de munt fijn. Meng het door de couscous heen.
- Voeg nu (naar smaak) de olijfolie, balsamico-azijn, flink wat citroensap en zout en peper toe aan de couscous en roer alles goed door elkaar.
- Snijd 1 citroen in partjes en serveer erbij.

Tzatziki
Ingrediënten:

  • 200 gram Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 0,5 eetlepel honing
  • 0,5 komkommer
  • Zout en peper
  • Citroensap
  • 1 teentje knoflook
  • wat verse munt

Bereiding
- Was de komkommer, rasp 'm en laat 'm goed uitlekken.
- Meng de komkommerrasp met de yoghurt, mayonaise, honing, uitgeknepen knoflook en voeg citroensap, zout en peper naar smaak toe.
- Snijd - als je het lekker vindt - een handje munt fijn en meng dat er ook doorheen.
- Serveer met Turks brood of Naan.

Bron: Smulweb.nl