Wining & Dining bij Jiu.nu

Eten door Saskia

Hoog tijd dus om het restaurant aan een kritische test te onderwerpen. Jiu.nu is eigendom van Sin Loong Wong, gediplomeerd Vinoloog en Gastronoom. De naam Jiu is niet voor niets gekozen, het betekent 'wijnen' in het Chinees. Het restaurant heeft de look & feel van een luxe hotelbar. Mooie materialen, veel spotjes en grote vazen met bloemen. Simpel, maar luxe.

Jiu.nu hanteert een bijzondere formule. De menukaart bestaat niet uit de traditionele voor- en hoofdgerechten, maar is een verzameling van kleinere gerechten. Drie gerechten bij elkaar zijn ongeveer vergelijkbaar met een voor- en hoofdgerecht in een traditioneel restaurant. De kaart is Aziatisch georiënteerd en ziet er werkelijk hemels uit.

Wijnen per half glas
Een wijnrestaurant zou natuurlijk geen wijnrestaurant zijn, als je geen wijnarrangement kon kiezen. En dat kan bij Jiu.nu niet alleen per glas, maar zelfs per half glas. Erg fijn als je wel van alles wil proeven, maar niet beschonken naar huis wil rijden! De wijnen die je per half glas of glas kunt kiezen, zijn overigens heel exclusief en bijzonder. Normaalgesproken kun je deze in een restaurant alleen per fles bestellen.

Het eten
Op advies van de ober kozen we voor een viergangen-verrassingsmenu, natuurlijk met het wijnarrangement halve glazen. En een verrassing was het zeker! Het eten zag er prachtig uit en smaakte verrukkelijk. De amuse bestond uit een glaasje mousse van Parmezaanse kaas met een zongedroogd cherrytomaatje, een minisushi van mascarpone met in wasabi gemarineerde viseitjes en - heel bijzonder - een mini sorbetijsje van rode bietjes! Daarmee was de toon wel gezet...

Vervolgens aten we onder andere heerlijk malse rode poon en kabeljauw, een truffelaardappelsalade (anders dan anders) in rauwe ham met zachte kwartelpootjes en als dessert een crème brûlée van chocolade, huisgemaakt stracciatella-ijs en een heerlijke mousse van espresso. De wijnen waren van enorm hoge kwaliteit en perfect afgestemd op het eten. (Voor de wijnkenners: zo smaakte de Masseria Frattasi (2008) met haar karamelachtige afdronk heerlijk bij de truffelsaus.)

Het eindoordeel
Jiu.nu is geen goedkoop restaurant. De gerechtjes kosten tussen de 8,50 en 17,50 en het verrassingsmenu kost 39,50 per persoon. Voor een wijnarrangement halve glazen betaal je 14,50 p.p en voor de volle glazen 24,50. Maar, dan heb je ook wat! Jiu.nu serveert heerlijke wijnen en sterwaardig eten. De obers weten waar ze over praten en de eigenaren delen graag hun kennis over wijn en laten je met alle liefde hun bijzondere wijnkamer zien. Als je een echte wijnliefhebber bent en dol bent op lekker eten, dan mag je dit restaurant echt niet overslaan!

Kijk voor meer informatie en de webshop boordevol heerlijke wijnen op www.jiu.nu!

Jiu.nu
Willemstraat 9
5611HA Eindhoven
Tel: 040-2027154