Kipfilet met parmezaan en rauwe ham

Eten door Jet

Krijg jij binnenkort gasten over de vloer en heb je geen zin om uren in de keuken door te brengen? Geef dit recept dan een kans! Ik heb het inmiddels meerdere keren gemaakt en elke keer weer viel het ontzettend in de smaak. Fijne bijkomstigheid: je hebt er niet veel verschillende ingrediënten voor nodig, dus het is geen rib uit je lijf.

Wat heb je nodig?
(Voor 4 personen)

  • 4 kipfilets
  • 8 plakken Italiaanse rauwe ham (prosciutto)
  • 60 gr Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 citroen, schoongewassen
  • verse tijm
  • Peper


Hoe maak je het klaar?
Leg een groot stuk vershoudfolie op je werkblad en besprenkel deze met wat olijfolie. Leg hier de kipfilets op en bestrooi ze met wat peper, citroenrasp (tweederde van de schil), wat blaadjes tijm en de Parmezaanse kaas.

Leg nu de plakken rauwe ham over de kip (2 per kipfilet) en laat ze daarbij iets overlappen. Laat de ham ruim over de kip hangen. Doe er wederom wat olijfolie op.

Bedek de kip nu met plastic folie en pak een stevige pan met een steel. Sla hiermee de kipfilets met een paar rake klappen plat tot 1 cm dikte. Haal de folie van de filets.

Verwarm een scheut olijfolie in een koekenpan en leg de kip hierin met de ham naar onder. Laat deze op redelijk hoog vuur krokant worden en draai 'm vervolgens om. In totaal bak je de kip aan beide kanten een minuut of drie.

Haal de kip uit de pan, laat 'm nog even rusten en snijd 'm in schuine plakken. Als de kip nog niet gaar is, doe je 'm nog even terug in de pan!

Serveer er een partje citroen bij en een simpele salade met wat gebakken aardappeltjes of pasta.

EetZe!

Bron: Smulweb.nl