Bieflapjes met champignons

Eten door Eline_B

Het maken van dit recept kost gelukkig niet veel tijd en is absoluut geen straf. Je bent constant bezig om dingetjes voor te bereiden als er ondertussen gewoon gebraden wordt.  Het is ook best gezond door de verschillende ingrediënten, niet zo vet en het ruikt de hele avond heerlijk in je keuken!  

Ingrediënten (4 personen)
- 1 half bakje champignons
- 2 kleine rode uitjes
- 50 gram boter of margarine
- 1 teentje knoflook
- 300 gram bieflappen
- 1 dl. droge rode wijn
- 1 dl. water
- 1 eetlepel (rode wijn-)azijn
- 0,25 tablet vleesbouillon
- 1 takje verse tijm (of 1 a 2 theelepels gedroogde tijm)
- 1 kleine komkommer
- 1 kropje sla naar keuze
- zout en versgemalen peper

Koken maar
Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd ze in plakjes. Pel de uitjes en versnipper ze in kleine stukjes. Verhit de helft van de boter (25 gram) in een braad- of wokpan en laat de ui daarin een paar minuutjes fruiten. Voeg de champignons toe en schep het geheel om op hoog vuur totdat het vocht verdampt is. Pel dan de knoflook en pers deze uit boven de pan. Schep het goedje uit de pan. 
 
Vervolgens snijd je het vlees in dunne plakjes. Verhit daarna de rest van de boter in dezelfde pan, op hoog vuur, en braad het vlees tot dit bruin en gaar is. Bestrooi het vlees met peper en zout en schep daarna het vlees eruit. Leg de bieflapjes even op een bord, met folie erover.

Het achtergebleven bakvet meng je met de rode wijn, het water en de azijn. Roer de saus goed en verkruimel het tablet vleesbouillon erboven. Voeg de tijm toe. De saus laat je op hoog vuur, al roerend, tot de helft slinken. Ondertussen snijd je de komkommer in kleine blokjes (komkommer wassen en zaadlijst verwijderen) en voeg je deze toe aan de saus. Even mee laten borrelen.

Pak daarna het vlees en het mengsel van champignons en voeg deze toe aan de saus. Goed roeren en zorg dat alles goed warm is. En klaar is het! Serveer de maaltijd met sla, aardappelen of stokbrood met kruidenboter.

EetZe!