Recept: champignons op toast met gepocheerd ei

Eten door Rosanne

Menig restaurant heeft het, maar nu kun jij het ook! We hebben het over champignons op toast, natuurlijk. Heerlijk als voorgerechtje of als lunch. En het mooiste is: je hoeft er helemaal niet zo veel voor te doen. Houden we van.

Serveer je champignons op toast? Voor het culinaire effect kun je er een heerlijk gepocheerd eitje bij maken. Dan is iedereen helemaal onder de indruk! Gaat dit je kunsten toch te boven, dan kun je de champignons opleuken met een scheutje witte wijn en een lepel crème fraîche. Omnomnom. 


Wat heb je nodig?

(Voor 2 personen)
• 400 gr. (kastanje)champignons
• 1 bosje peterselie, fijngehakt
• paar el. olijfolie
• 2 eieren
• scheut azijn
• water
• beetje mosterd
• 2 boterhammen
• 1 teentje knoflook
 
Hoe maak je het?
1. Snijd de champignons in grove stukken en hak een teentje knoflook fijn.
2. Schenk een paar eetlepels olijfolie in een verhitte pan. Doe dan de champignons in de pan.
3. Rooster ondertussen de boterhammen.
4. Giet een scheut azijn in kokend water. Breng dit tegen de kook aan.
5. Maak een draaikolkje in de pan en breek een ei. Het ei draait nu mooi om zijn as. Let op dat je verse eieren gebruikt: deze lopen minder uit.
6. Roer de champignons door en voeg peterselie toe. Draai direct het vuur uit. De champignons zijn mooi gaar.
7. Haal de bruine toast uit het broodrooster en schep de champignons op het brood. Haal na exact 3 minuten het ei uit het water.
8. Spoel de eventuele restjes azijn van de eieren en leg ze op de champignons. Maak af met een beetje mosterd en/of peper en zout.

Dit recept is afkomstig van Kookse.tv. Voor meer lekkere recepten kijk op de website van Kookse.tv