Lifestyle / Eten
Eten

Recept: Mueslitaartjes met kwark en fruit

Zie je ons al de hele zomer leven op bleekselderij en worteltjes? Nou, wij ook niet. En toch willen we niet voor aap (lees: zeekoe) op het strand lopen. Wij gaan liever voor taart eten om in shape te komen. Dat is ons kopje thee.

Belangrijk in het leven: vreten. Het liefst heel veel. Maar die golvende vetrollen hoeven van ons niet zo nodig. Room in de mond en niet op de kont zeggen we dan maar. Op Foodness.nl vonden we een recept van taartjes die niet zo heel erg slecht voor je zijn. Tuurlijk, bleekselderij werkt beter voor de billen, maar wij kiezen liever voor deze taartjes. Om die 20 gram boter hoef je het nou ook weer niet te laten.


Dit heb je nodig voor de korst:
  • 75 gram havermout
  • 25 gram kokosmeel
  • 20 gram fijngehakte pompoenpitten
  • 20 gram roomboter
  • 40 gram honing
  • Een snufje kaneel

Dit heb je nodig voor de vulling:
  • 150 gram kwart
  • 3 takjes aalbessen

Dit moet je doen:
1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
2. Hak de helft van de havermout fijn en doe in een grote kom samen met de rest van de havermout, kokosmeel, pompoenpitten en een snuf zout en schep door elkaar.
3. Smelt de boter in een koekenpan (of in de magnetron) en doe daar de honing bij.
4. Giet de honing en boter bij de ingrediënten in de mengkom en meng goed.
5. Vet een bakvorm voor minimuffins in en druk daar, met natte handen, het mengsel voor de korst in. Zorg dat de onderkant en zijkanten goed bedekt zijn en dat het een bakje wordt. De vorm moet aan de zijkant voor ongeveer ¾ bedekt zijn. Let goed op dat je de korst niet te dun maakt, dan breekt het tijdens het bakken en kun je er niets mee.
6. Bak voor ongeveer 10-15 minuutjes of totdat de taartjes bruin zijn. Als het midden van de vorm nog iets te hoog is, kun je dit naar beneden drukken zolang het taartje warm is.
7. Laat de taartjes volledig afkoelen en haal uit de vorm.
8. Verdeel de kwark over de bakjes en vul met vers fruit.

Dus, wanneer ga jij deze lekkere taartjes maken?