Zo maak je chocolade kruidnoten met Licor 43

Eten door Daniëlle

Tijdens Sinterklaas kan er altijd een kruidnootje in, wat voor smaak dit ook is. Tegenwoordig vind je de meest gekke smaken in de schappen met combinaties die je niet zult verwachten. Een combinatie die je wél verwacht - en superlekker is - is chocolade met, jawel, alcohol. Dat is al reden genoeg om deze heerlijke chocolade kruidnoten met Licor 43 uit de airfryer te proberen.

Lees ook: Inspiratie nodig? De lekkerste kerstrecepten vind je bij Jumbo

Deze heerlijke kruidnoten zijn super makkelijk te maken met een airfryer. Er zit geen verschil tussen: ze smaken even goed als uit de oven en het duurt nog korter ook! Shop de beste airfryers!

 

Zo maak je chocolade kruidnoten met Licor 43:

Dit heb je nodig voor de kruidnoten:

 • 100 gram ongezoute roomboter
 • 250 gram zelfrijzend bakmeel
 • 125 gram donkerbruine basterdsuiker
 • 6 eetlepels melk
 • 4 theelepels speculaaskruiden
 • Snufje zout

Dit heb je nodig voor de coat:

 • 1 scheutje of shotje Licor 43
 • 500 gram witte chocolade
 • 600 milliliter water
 • 300 gram poedersuiker
 • Evt. decoratie zoals (gouden) glitters, chocolate drizzle of iets anders

Dit moet je doen:

 1. Pak en kom en doe hier het zelfrijzende bakmeel, de basterdsuiker, het snufje zout en de speculaaskruiden in. Meng dit goed door elkaar tot een goede mix. Voeg hier vervolgens de boter en melk aan toe en meng dit goed door elkaar met een garde of handmixer tot een bolletje deeg.
 2. Verdeel het bolletje deeg op een plank in vier stukken. Rol deze stukken tot een lange rol en snijd deze vervolgens in kleine stukjes zodat je er bolletjes van kan maken. Dit zijn de kruidnoten. Bak de bolletjes deeg voor ongeveer 15 minuten op 160 graden in de airfryer. 
 3. Maak ondertussen de coat. Dit doe je door de witte chocolade au bain-marie te smelten. Dip de gebakken kruidnoten als ze klaar zijn in de witte chocolade zodat ze volledig zijn bedekt met de witte coat. Stop de witte chocolade kruidnoten vervolgens voor ongeveer een kwartiertje in de vriezer.
 4. Meng vervolgens de poedersuiker met het water en een scheutje Licor 43. Roer dit goed door elkaar tot een soort glazuur en dip ook hier de kruidnoten in die je net uit de vriezer hebt gehaald. Stop ze hierna voor ongeveer 20 minuten in de vriezer zodat alles goed kan opdrogen.
 5. Laatste stap: decoratie. De Licor 43 kruidnoten zijn al lekker zonder, maar met wat decoratie maak je ze net nog iets feestelijker. Denk bij decoratie aan gouden glitter of een chocolate drizzle. Eetsmakelijk! 

Tip: geen zin of tijd om zelf te kruidnoten te maken? Je kunt ook die stap overslaan en kant-en-klare kruidnoten dippen in de coat. Net zo lekker!

Lees ook: Yum! Deze nieuwe pepernotensmaak van Hema willen we proberen