Ze.nl liep de Marikenloop

Sport & gezondheid door Redactie Ze.nl

De weergoden waren ons, 8200 andere dames (waaronder 136 Mariekes) en de enthousiaste supporters, gunstig gezind. Onder ideale weersomstandigheden stonden wij om 13.00 uur aan de start van de 5 kilometer-loop en een uur later vertrokken de 10 kilometer-loopsters. Dankzij Asics vielen we zonder nog maar één stap verzet te hebben al op in onze hippe Asics Ayami-outfits. Deze nieuwe hardlooplijn speciaal voor vrouwen stond garant voor een flitsende start. 

Ieder haar doel
De sfeer was geweldig. Het kan dus blijkbaar wel, zo veel vrouwen bij elkaar zonder catfights. Het mooie aan de Marikenloop is dat iedere vrouw met een eigen doel meedoet. De één gaat voor een persoonlijk record, de ander om te winnen. Er zijn er die met vriendinnen een leuk sportief middagje willen hebben en een volgende groep laat zich sponsoren voor de campagne Because I'm a girl.

Because I'm a girl
Deze campagne van Plan Nederland probeert meisjes in ontwikkelingslanden dezelfde kansen te bieden als jongens, iets dat nu nog niet het geval is. Zo zorgt Plan ervoor dat meisjes naar school kunnen, dat er scholen worden gebouwd en dat er leerkrachten opgeleid worden. Plan leert de jonge vrouwen opkomen voor hun rechten en dringt er bij regeringen op aan dat alle kinderen dezelfde onderwijskansen krijgen.

Sportmarkt
Na het rennen en douchen was het heel relaxt om nog even over de sportmarkt te slenteren. Hebbedingetjes, bloemen, cadeaus en sportboeken genoeg. De hippe kledinglijn van Ayami hadden we al uitgebreid bewonderd. We gingen naar huis met een mooie outfit, een medaille en een tevreden gevoel. Volgend jaar mag de Marikenloop hopelijk op nog meer Mariekes rekenen!

Tekst: (c) Ze.nl / Martine Zeeman & Aefke ten Hagen