Slanker zonder gewicht te verliezen

Sport & gezondheid door Ze.nl

Lingerie
Lingerie is erg belangrijk, het bepaalt namelijk de contouren van je lichaam. Als je slipje of bh iets te strak zit, kan dit ongewenste hobbels onder de kleding veroorzaken. Daarnaast hebben vrouwen vaak de verkeerde bh aan. Een push- up bh kan in sommige gevallen echt een uitkomst zijn voor je figuur. Het lijkt dan of je meer rechtop staat. Laat je daarom goed adviseren in de winkel. Natuurlijk kun je ook altijd kiezen voor corrigerend ondergoed. Deze is te verkrijgen in verschillende variaties: je hebt onderbroeken die je buikje wegwerken en bijvoorbeeld ook onderbroeken die je billen liften.

Houding
Houding is een veel voorkomend probleem. Dit kan komen door onzekerheid of het gewicht dat het lastig maakt om rechtop te staan. Niet alleen is je houding belangrijk voor je gezondheid, het bepaalt ook hoe je op anderen overkomt. Sta jij met een rechte rug en borst vooruit of onderuit gezakt? In het eerste geval lijkt je buik vaak een stuk dunner. Als je het vervelend vindt om jezelf op fotos terug te zien, probeer dan eens een rechte rug aan te nemen: trek je buik en romp in, plaats je been voor het andere en buig de achterkant van je been een beetje. Zijn je armen bloot? Lift ze dan iets weg van je romp zodat ze niet groter lijken dan ze zijn. Hierdoor zul je slanker lijken.

Kleurtje
Een mooie bruine teint doet je lichaam langer en dus slanker lijken. We kennen allemaal het gevaar van de zon of de zonnebank. Bij zonnestudio's kunnen ze je hier goed over voorlichten. Mocht je voor de volledige veilige manier willen gaan, zijn er altijd nog de zelfbruiners. Was na gebruik wel goed je handen om vlekken te voorkomen.

Accessoires
Hoe groter de accessoires, hoe slanker je lijkt. Koop dus een leuke oversized tas. Is handig, hip en in dit geval functioneel. Ook grote armbanden, ringen en andere sieraden doen je slanker lijken. Als je bijvoorbeeld langer wilt lijken (vaak lijk je dan ook slanker!), zijn hakken een uitkomst.

Kleding
Kies voor kleding die past. Knellende, te kleine kleding is vaak erg onflatteus. Probeer daarnaast te kiezen voor de juist modellen, kies hetgene dat voor jou de goede delen accentueert en de minder goede delen camoufleert. Probeer ook rekening te houden met kleur. Zwart staat er natuurlijk om bekend af te kleden, ook de kleuren marine, pruim, kastanjebruin en houtskoolkleuren hebben dit effect.

Kapsel
Een kapsel kan je gezicht er heel anders uit laten zien. Laat je door de kapper adviseren wat voor soort kapsel en kleur het beste bij de vorm van jouw hoofd past. Bovendien voelen vrouwen zich vaak een stuk zelfverzekerder als ze net bij de kapper zijn geweest. Dit kan er voor zorgen dat vrouwen een dieet beter volhouden, omdat ze minder behoefte hebben aan bijvoorbeeld emotioneel eten.

Dit artikel is geschreven door Rachelle Zwart, voedingsdeskundige bij www.valtaf.nl.