Sandra Novack - De terugkeer

Media door Dagmar

Het verhaal
Het verhaal speelt zich af in de zomer van 1987. De tienjarige Vicky Anderson rijdt op haar fiets rond in het park, waarna ze spoorloos verdwijnt. In één klap is de rust ver te zoeken in het burgerlijke stadje waar het meisje woont.

In Vicky's straat wordt ook een ander gezin getroffen door een vermissing: de moeder van Sissy (het beste vriendinnetje van Vicky), Natalia, heeft besloten de benen te nemen. Ze laat haar man en twee dochters achter om gelukkig te worden met een ander. De verdwijning van Natalia brengt de nodige problemen met zich mee: dochter Eva begint een affaire met een getrouwde leraar en Sissy leeft steeds vaker in haar eigen droomwereld. Na een aantal maanden duikt hun moeder weer op en eist ze haar oude plek terug.

En?
Een boek moet mij vanaf de eerste bladzijde meteen aanspreken, anders kom ik er echt niet doorheen. Ik zat meteen in het verhaal van De terugkeer. In het begin van het boek gebeurt er al veel en dat zorgt ervoor dat je wil weten hoe het afloopt en wat er nog meer gaat gebeuren. Het boek leest lekker makkelijk door en de personages worden er goed in beschreven. De relaties tussen mensen staan centraal in De terugkeer. Het is ook erg indrukwekkend om te lezen wat de gevolgen zijn van een gezin dat opeens zonder moeder komt te zitten.

Ik vond het einde wel een beetje tegenvallen en had daar wel meer van verwacht: naar mijn mening eindigde het best abrupt...

Conclusie
Desondanks zou ik De terugkeer toch aanraden: het boek heeft een goed verhaal en leest lekker door. Je kunt ook een zekere levensles uit het boek halen, maar daarvoor zul je het toch zelf moeten lezen!

De terugkeer
Sandra Novack

ISBN: 9022552225
Prijs: 19,95 Euro
Uitgeverij: Boekerij