Oei! Bezoek de sportschool niet meer als je boos bent

Sport & gezondheid door Fadak

De één zoekt afleiding in een discotheek en de ander blijft liever een avondje bank hangen, maar je hebt ook mensen die liever actief bezig zijn en een bezoekje brengen aan de sportschool. En zo doet iedereen het op zijn eigen manier. 
 
Ben jij iemand die haar woede het liefst afreageert tijdens het sporten? We snappen dat het een goed idee lijkt en het enorm oplucht op het moment dat je al je frustraties kan afreageren op de boksbal. Wij kunnen je vertellen dat je dit beter niet meer kan doen. 
 

Vergroot risico op hartaanval 
Alleen een onderzoek dat uitgevoerd is door het Population Health Research Insitute uit Canada heeft het tegendeel bewezen. Deze research is gedaan met hulp van 12.000 hartinfarctpatiënten en waarschuwt voor de gevaarlijke consequenties die een intense sportsessie met zich mee kan brengen. 
 
Het risico op een hartaanval verdubbelt op het moment dat jij wordt overvloed met hevige emoties zoals woede. Maar zodra jij daarnaast ook nog eens intensief gaat sporten, dan wordt de kans op een hartaanval drie keer zo groot. Er is al in een eerder onderzoek vastgelegd dat er een connectie tussen intensief sporten, hevige emoties en hartproblemen is. Maar wat bijzonder is aan deze studie is dat de conclusie overeind bleef ondanks de leeftijd, geslacht of regio van de deelnemers.
 

 
Blijf bewegen! 
Dit is natuurlijk geen excuus om geen bezoekje meer te brengen aan de sportschool. Het is juist belangrijk om regelmatig te blijven bewegen om een hartaanval te voorkomen, maar vermijd het fitnesscentrum op de momenten dat je een woedeaanval kunt krijgen. 
 
Op welke manier reageer jij je woede af?