Redenen waarom tennis geweldig is

Sport & gezondheid door Redactie Ze.nl
Als we aan sporten denken, denken we vaak aan het noodzakelijk kwaad dat de sportschool heet. Wat we vaak niet bedenken, is dat we ook best wel een balletje kunnen slaan op de tennisbaan. Zonde, want tennis is geweldig! 
 
Het is een sport
Een potje tennissen volstaat dus ook wanneer het gaat om beweging. Wanneer je een uurtje op de baan hebt gestaan, hoef je dus niet meer een half uur hard te lopen om aan je dagelijkse hoeveelheid beweging te komen. Je kunt na een balletje slaan dus geoorloofd op de bank ploffen of het bad vol laten lopen. 
 
Anger management 
Met een honkbalknuppel tegen alles aanslaan wat maar binnen swingbereik is, kun je doen wanneer je boos bent, maar het zijn geen scherven van geluk die je dan bij elkaar veegt. Om je al die extra ellende te besparen, kun je veel beter met een tennisracket tegen een tennisbal slaan. Lucht heel erg op! 


Het is betaalbaar
Oké, het is niet per se goedkoop. Maar wanneer je alles hebt aangeschaft, heb je het ook. Je tennisoutfit kun je zelf zo duur maken als je wilt. En wanneer je dat racket hebt aangeschaft, heb je die ook maar mooi weer. Het is niet zo dat je elke week weer een nieuwe moet aanschaffen. En je hebt dure tennislessen, maar je hebt ze ook die heel betaalbaar zijn. Het ligt er maar net aan waar je een balletje wilt slaan. 
 
Je kunt zelf bepalen hoe lang het duurt  
Nou ja, ongeveer. In de voetbalwereld moeten ze de volle 90 minuten (+ nog een paar verlengingen) doorballen. Maar als jij een beetje goed bent (of heel slecht, kan ook), zijn de punten zo behaald en is het finito.
 
Je kunt altijd tennissen 
Buiten of binnen in de sporthal. Als het regent verkas je gewoon naar binnen en wanneer de zonnestraaltjes doorbreken kunnen jij, je racket en je tennisbal weer naar buiten. 
 
Niet al te veel ingewikkelde regels 
Natuurlijk zitten er een paar regeltjes aan tennis verbonden, maar in principe zijn het er niet zo veel in vergelijking met sommige andere sporten. Je moet ze even weten, maar dan ken je ze ook. Er komen dan niet nog tig uitzonderingen om de hoek kijken. 
 
Geen enge blessures
Ja, je kunt een keer een bal tegen je bakkes krijgen of tegen je been, maar over het algemeen loop je helemaal niet zoveel blessures op tijdens het tennissen. Natuurlijk kun je een keer je enkel verzwikken, maar je hoeft niet met nood naar de tandarts omdat iemand met z’n hockeystick je straatje eruit heeft geslagen toen jij net je bitje uitdeed. 

 
Je kunt het perfect combineren met mode
Je kunt natuurlijk een hobbezak aantrekken, maar dat is hartstikke zonde! Je kunt tennissen namelijk heel goed combineren met mode. Zo worden tennissers op maat bediend door topontwerpers als bijvoorbeeld Stella McCartney of door oud-toptennissers als Björn Borg, René Lacoste en de Nederlander Sjeng Schalken. Zo slaat Toptennissters Michaëlla Krajicek het liefst een balletje in een mooie sportoutfit. “Ik houd ervan om nieuwe outfits te proberen en er zo mooi mogelijk op de baan uit te zien. In de afgelopen jaren ging het niet alleen meer over de uitslagen, maar ook over de mooie meiden zelf: hun haar, nagels… en natuurlijk welke outfit ze dragen." Ben jij nou ook enthousiast geworden om de baan op te gaan? Bekijk dan hier de tennisverenigingen in jouw buurt.
 
Waarom vind jij tennissen geweldig?