Collectie HEMA & Return To Sender

Cadeaus & hebbedingetjes door Saskia

Return to Sender zoekt naar bijzondere producten in de armste gebieden van de wereld om die vervolgens te verkopen in Nederland. Zo stimuleert de stichting de lokale economie en worden de leefomstandigheden verbeterd. Vorig jaar verkocht HEMA al artikelen van Return To Sender en deze maand verschijnt een nieuwe collectie met tassen, sjaals, sierraden en sleutelhangers. Zomers, vrolijk en voor het goede doel!

De producten worden mede ontwikkeld door de ontwerpers van HEMA, die zich laten inspireren door de plaatselijke cultuur, kleuren, materialen en vaak aloude technieken. De Return to Sender-producten zijn alleen verkrijgbaar bij de grote winkelketen en worden verkocht tegen HEMA-prijzen, dus lekker betaalbaar! De winst van de producten gaat naar projecten in de landen van herkomst.

De collectie bestaat uit tassen, tashangers, sjaals, speelgoed en accessoires. De tashanger op de foto wordt bijvoorbeeld gemaakt door de mensen van Amacoração. Dat is een groep samenwerkende vrouwen in de favela's van de stad Recife in Brazilië. Amacoração is opgericht door en voor vrouwen om een zelfstandig bestaan op te bouwen en te ontsnappen aan de dagelijkse ellende in de favela's. Inmiddels hebben meer dan 80 vrouwen hun leven een positieve draai kunnen geven en verdienen ze hun eigen geld. De winst die hier op de tashanger gemaakt wordt, stuurt de stichting onder andere terug naar deze vrouwengroep, om hen verder te helpen ontwikkelen.

Wil jij ook een van deze spulletjes? Kijk dan naar de Return To Sender-collectie bij de HEMA.

Dit artikel is geschreven door Saskia de Laat van Softcup.