Welk kleurtype ben jij?

Make-up door Redactie Ze.nl

Type A
Heeft een iets getinte huid, is nooit spierwit of blozend. Zij heeft vaak bruine of groene ogen, en haar natuurlijke haarkleur is meestal donkerbruin, donkerblond of warmrood. 
Mooi: "Warme, diepe kleuren staan het mooist. Bijvoorbeeld natuurlijke kleuren met een goudglans, zoals een goudbeige foundation met een oranje ondertoon. Rood met een koperzweem is mooi als rouge en lippenstift, evenals de trendy koraaltinten van dit voorjaar. Verder zien we deze lente veel bruintinten met goudtonen: daarmee maak je echt indruk!"
Tip! "Purpertinten zijn een no go!"

Type B
Heeft een lichte huid en soms sproetjes. De oogkleur is blauw, grijs of lichtgroen en de natuurlijke haarkleur is blond of rossig.
Mooi: "Warme, zachte kleuren werken het best. Daarmee bedoel ik frisse, natuurlijke kleuren met een licht goudglansje, bijvoorbeeld in bruintinten. Voor foundation is licht goudbeige met een goudgele ondertoon perfect. Koraalrood met goudglans, dé trend van dit voorjaar, staat prachtig op wangen en lippen."
Tip! "Probeer eens turkoois. Klinkt misschien gek, maar dat past echt heel goed bij dit type."
 
Type C
Heeft een bleke huid met donkere ogen. Wenkbrauwen zijn donker en de natuurlijke haarkleur is ook donker.
Mooi: "Koele, sprekende kleuren met een zilverglans staan heel mooi. Kies voor een roze-beige foundation, hierin is nauwelijks geel verwerkt. Lippenstift en rouge staan het best in rood met blauwzweem, donkerpaars of helderroze."
Tip! "De roze en paarse lentekleuren geven een lekker uitgesproken effect."

Type D
Heeft een huid met een roze ondertoon en een blozend gezicht. De ogen zijn blauw-grijs, grijs of zacht bruin en het haar is meestal asblond of lichtbruin.
Mooi: "Koele, licht ingetogen tinten met een zilverglans. Gebruik roze-beige foundation, waarin nauwelijks geel is verwerkt. Ook op de lippen en wangen staan rozeachtige tinten het mooist. De poederige pastels van deze lente in combinatie met koelbruin of antraciet zorgen voor een verrassende look."
Tip! "Vermijd geel- en goudtinten, die staan bij dit type meestal niet zo mooi."

Etos heeft een heel handig nieuw make-up-hebbedingetje: de pick & refill (1,99 euro). Zodra je weet welke kleuren het beste bij jou passen, dan koop je ze per stuk (1,50 euro per kleur) en met een magneetje blijven ze in het doosje zitten. Ideaal!

Bron: Etos