Incapabele ouders

De maatschappij door Eline_B

'Ouders vergeten hun echte dochter door virtuele baby' - 'Koppel liet meisje doodhongeren' - 'Moeder liet zoon verhongeren' - 'Sekte ontziet jongen van eten' - 'Koppel vergiftigt kinderen'... Zo staan er nog veel meer berichten in kranten en op internet. En dan beperk ik me nog tot de westerse landen.
 
Dat je een vijf maanden oude baby borstvoeding moet geven, ontging een Zuid-Koreaans stel even. De papa en mama waren veel te veel bezig met de computer waar ze een virtueel kindje opvoedden. Het spel nam veel tijd in beslag en tijdens het ontzwangeren is die afleiding wel zo lekker. Het dochtertje van het stel stierf. Maar wees eens eerlijk: zo'n virtuele baby is natuurlijk veel leuker dan de echte versie.

"De pasta smaakt een beetje bitter," klaagde de kinderen nog tegen hun moeder. Zonder hun bord helemaal leeg te eten gingen Melissa (8) en broertje Jason (7) naar bed. Weken later vond de politie de kinderen en een 'vergeten' baby in vergaande staat van ontbinding op het balkon. De ouders dachten sneller uit hun geldschulden te komen als ze hun kinderen kwijt waren.   

Een groep kan zich met trots een sekte noemen als er een gehersenspoelde aanhang is en er rare, afwijkende regels zijn van een hoofdgek. De Amerikaanse sekte 1 Mind Ministries strafte een 1-jarig jongetje omdat hij vergat 'amen' te zeggen na het eten. De moeder van het kind liet haar zoon doodhongeren op aangeven van de sektebaas. De rechter gooide het op een akkoordje: de aanklachten tegen de moeder zouden vervallen als het jochie weer zou opstaan - daar was moeders namelijk heilig van overtuigd. Uiteraard ging ze akkoord en bekende schuld.

Ouders, laten we vooral zo doorgaan...