Lipbalm uit een schelp

Lichaam door Martine

De winter is een aanslag op je huid, je haar én je lippen. De kou, de wind en de centrale verwarming zorgen ervoor dat je lippen uitdrogen, barsten en 'opgesierd' worden met kloofjes en velletjes. Daarom is het belangrijk om je lippen regelmatig in te smeren met een fijne lippenbalsem.

Organic Island Lip Balm is een fijn smeerseltje, maar vooral de verpakking doet het 'm. Deze biologische lippenbalsem zit namelijk in een echte schelp! Deze sluit met een clipje én heeft (met uitzondering van de White Pearl en Turquoise) een spiegeltje. Handig! Bovendien draag je met dit tropische kokkeltje toch een beetje zomer bij je, zelfs op de piste of het ijs.

Behalve dat dit beautyproduct een puur natuurlijke verpakking heeft, bevat ook de balsem zelf uitsluitend natuurlijke ingrediënten. Zo bestaat deze uit onder meer mangoboter (beschermt tegen UV-straling en bevordert wondgenezing), macadamia-olie en wolvet (verzachten de geïrriteerde huid), kokosnoot- en jojoba-olie (houden de lippen soepel en zacht).

De schelp heeft één nadeel: omdat het een natuurproduct is, sluit de schelp niet volledig af en is het niet verstandig hem in je grote tas-inclusief-kruimels mee te zeulen, want dan krijg je al gauw een lip scrub. Hoewel dat ook zijn voordelen heeft uiteraard.

De schelpen zijn in verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Hebben? Je kunt hem hier online kopen!