Makkelijke sterilisatie voor vrouwen

Sport & gezondheid door Dagmar

Essure is een vrouwvriendelijke vorm van definitieve anticonceptie bij vrouwen. In 10 minuten is de procedure gepiept zonder hormonen, snijden, dichtschroeien of algehele narcose.

Vervolgstudies over een periode van vier jaar hebben aangetoond dat de Essure-methode 99,8% effectief is en daarmee een ongeëvenaarde gemoedsrust geeft die niet geboden wordt door een andere anticonceptiemethode.

Gynaecoloog dr. Erica Bakkum verricht deze sterilisatie in de geavanceerde gynaecologiepraktijk van het OLVG en is groot voorstander van de methode: "Veel patiëntes denken nog steeds dat zij een operatie moeten ondergaan. Dat is niet meer nodig omdat deze ingreep nu poliklinisch kan plaatsvinden. Er is inmiddels een aantal zorgverzekeraars dat deze behandeling op eigen initiatief volledig vergoedt. Op deze manier kunnen steeds meer vrouwen van deze sterilisatiemethode gebruik maken."

Hoe werkt het?

1.  Een Essure-gecertificeerde dokter brengt zachte, buigzame micro-implantaten aan in de eileiders. Er is geen insnijding nodig omdat de kleine implantaten via de vagina en baarmoederhals worden ingebracht.

2.  Gedurende een paar weken daarna vormt zich een natuurlijke afdichting rondom de implantaten die voorkomt dat sperma eitjes kan bereiken. De eierstokken zullen eitjes blijven afgeven die door het lichaam zullen worden geabsorbeerd.

3.  Na drie maanden is het tijd om een Essure-bevestigingstest te krijgen die een belangrijk en waardevol onderdeel is van de Essure-methode. Deze röntgentest bevestigt het aanbrengen van de micro-implantaten waardoor de dokter je op de hoogte kan stellen of de ingreep geslaagd is...

Wat zijn de voordelen?
De Essure-methode biedt vrouwen van wie de gezinnen compleet zijn een alternatief voor bestaande anticonceptie-methoden:

  • Niet snijden
  • Geen littekens
  • Geen algehele narcose
  • Geen hormonen
  • Snel herstel
  • Zekerheid. Je dokter kan bevestigen dat je op Essure kunt vertrouwen voor je anticonceptie
  • Snelle methode... in ongeveer 10 minuten wordt Essure uitgevoerd

Voor meer informatie kun je kijken op de website van Essure.