Kaasfondue met tomaat en lente-ui

Eten door Jet

Veel mensen denken dat dat nogal lastig is, maar niets is minder waar. Het is hartstikke gemakkelijk te maken, lekker en vooral heel gezellig! Het heeft gewoon iets heel knus om met z'n allen in een pannetje te dippen!

Dit receptje komt uit Hoge Hakken Lekker Vega: een super leuk kookboekje vol vega gerechten, waar Ze.nl al eerder een recensie over schreef. Ideaal voor als je vegetarisch bent, of niet elke dag vis of vlees wilt eten!

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 2 tomaten
  • 300 ml droge witte wijn
  • 2 eetlepels maïzena
  • 600 gram belegen kaas (bijvoorbeeld Remeker), grof geraspt
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 3 lente-uitjes, fijngehakt
  • peper uit de molen

Om te dippen, keuze uit:

  • Verschillende soorten brood (bruin, Turks, ciabatta), in blokjes
  • witlof
  • radijsjes
  • courgette
  • rode paprika
  • champignons
  • eigenlijk alles wat je maar lekker vindt!

Natuurlijk ook een kaasfonduepan, fonduevorken en rechaud met waxinelichtjes. Maar je kunt ook creatief zijn met een normale pan en vorken, een rooster uit de oven met daaronder waxinelichtjes.

Ontvel de tomaten door ze ingekruist 30 seconden onder te dompelen in kokend water. Trek de velletjes eraf, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Roer in een kommetje twee eetlepels wijn door de maïzena. Breng in een fonduepan de rest van de wijn aan de kook. Voeg de geraspte kaas toe en roer tot de kaas is gesmolten. Meng er het maïzenapapje door en roer tot de fondue dikker begint te worden. Meng er de knoflook, tomatenblokjes en lente-uitjes door. Breng op smaak met peper.

Zet de pan op een gezellig gedekte tafel met de dipingrediënten ernaast en smullen maar!

Foto: Duncan de Fey