Bruschetta met tomaat

Eten door Jo-Anne

De zomer komt steeds dichter bij, dus die erwtensoep, stamppot en andere winterse kost-gerechten kunnen we eindelijk achter ons laten! We kunnen weer genieten van frisse salades, broodjes en andere heerlijke zomerse gerechten. Maar loop niet te hard van stapel, we zullen eerst moeten genieten van de lente. Om jullie hierop voor te bereiden hebben wij speciaal een eenvoudig hartig Italiaans voor- of bijgerecht voor jullie. Binnen no time staat het op tafel en al je vriendinnen zullen gegarandeerd versteld staan van jou keukenprinses kwaliteiten.

Wat zet ik op mijn boodschappenlijstje?
- 4 grote trostomaten
- verse basilicum
- een lente ui
- peper en zout
- 4 eetlepels olijfolie
- een flinke teen knoflook
- Italiaans brood (bruin of wit naar keuze)

Hoe lang sta ik in de keuken?
Wees niet bang dat je een hele middag in de keuken moet staan. Binnen 10-20 minuten staat het op tafel en is het smullen!

Hoe maak ik het?
Het is belangrijk om eerst de tomatenkoelie te maken. Dit doe je door eerst de trostomaten te ontvellen door met een scherp mes aan de bovenkant een kruis in het velletje te snijden. Leg de trostomaten in heet water en haal ze na 1 minuut er weer uit. Laat ze vervolgens even schrikken door ze onder de koude kraan te houden. Het is nu makkelijker om het velletje van de trostomaten vanaf het midden van het kruis te verwijderen. Haal vervolgens de pitten eruit en snij het tomatenvlees in mooie kleine stukjes.

Stop de kleine stukjes in een schaal en meng er olijfolie, fijngesneden basilicum en lente ui,  peper en zout  doorheen. Laat dit voor ongeveer een half uur in de koelkast staan, zodat alle smaken van de ingrediënten goed met elkaar kunnen mengen. Vervolgens snij je het Italiaanse brood in dikke sneetjes en rooster je ze licht. Wrijf één zijde van het brood in met knoflook en leg hierop een laagje tomatenkoelie met wat extra druppels olijfolie.

Duik snel je keuken in en maak al je vriendinnen gek met jou zelfgemaakte Italiaanse bruschetta met tomaat. Het begin van de lente is nog nooit zo smakelijk geweest. Zoals de Italianen zeggen 'Buon appetito' oftewel eet smakelijk!