Hoge Hakken Lekker Vega

Eten door Jet

Ik moet zelf ook eerlijk toegeven dat ik het lastig vind om een lekkere maaltijd te maken zonder vlees of vis. Op één of andere manier heb ik toch het gevoel dat het dan niet 'compleet' is. Maar ik ben ook één van die mensen die probeert te minderen met het eten van vlees en vis: voor de dieren en ook voor het klimaat. Daarom was ik erg nieuwsgierig naar het nieuwe kookboek Hoge Hakken Lekker Vega...

Het kookboekje is verdeeld in zeven hoofdstukken: Salades voor elke dag, Doordeweekse drukte, Vriendinnen over de vloer, 'La dolce Italia', Buiten eten & barbecue, 'Rainy days & lazy afternoons' en Zoet.

De 70 recepten die Hoge Hakken Lekker Vega telt zijn origineel, divers en komen uit allerlei verschillende keukens, zoals de Marokkaanse, Italiaanse en Indiase keuken. Sommige recepten zijn snel te bereiden en andere vragen wat meer tijd: voor iedere gelegenheid kun je dus wel iets lekkers vinden! Enkele toppers zijn: Thaise salade met mango, tomaten & pinda's, Plaattaart met courgette en tomaat en Witte-chocoladeroom met fruit.

Het boekje staat niet alleen vol met lekkere gerechten, maar is ook een lust voor het oog. De vormgeving is tot in de puntjes verzorgd. En ook leuk: er staan handige tips in om zo 'eco' mogelijk te leven!

Hoge Hakken Lekker Vega is een ontzettend leuk kookboekje vol handige gerechten, waarmee je (ja, zonder vis en vlees!) de lekkerste maaltijden mee op tafel tovert. Als we nou met z'n allen proberen om één keer per week een gerechtje uit dit kookboekje te bereiden, maken we niet alleen de dieren, maar ook onze buikjes blij!

Lees ook onze recensie van Hoge hakken aan de wijn.

Hoge Hakken Lekker Vega
Petra de Hamer en Tal Maes
ISBN: 9057674084
Prijs: 14,95
Uitgeverij: mo'media

Fotografie: Duncan de Fey