I need chocolate... NOW!

Eten door Jet

Chocolade is comfort food nummer 1: de geur, textuur en de manier waarop het goedje smelt op je tong is gewoon hemels en laat je al je zorgen even vergeten. Dus heb je weer zo'n dag, ga dan niet zitten mokken, maar sleep jezelf naar de keuken and make yourself happy, baby!

Dit chocoladetaartje is hard aan de buitenkant, maar zodra je 'm opensnijdt, stroomt de warme chocolade eruit... Klinkt goddelijk toch?

Moelleux au chocolat
(voor 4 personen)

Wat heb je nodig?

  • 125 gr pure chocolade
  • 60 gr boter
  • 60 gr suiker
  • 2 losgeklopte eidooiers, bewaar het eiwit!
  • 15 gr bloem
  • Vuurvaste potjes voor in de oven

Hoe maak je het?

  • Meet nauwkeurig de hoeveelheden af, het is heel belangrijk dat de verhoudingen exact kloppen!
  • Smelt de chocolade en de boter, voeg al roerende de suiker toe tot het goed gemengd is en doe de losgeklopte eidooiers erbij.
  • Klop de eiwitten stijf en voeg dit mengsel en de bloem toe aan het chocolade-mengsel. Roer het nu voorzichtig en luchtig door elkaar heen.
  • Boter de vuurvaste potjes goed in, doe het beslag erin en zet het een tijdje in de koelkast.
  • Bak de taartjes nu op 180 graden in een voorverwarmde oven gedurende 8 à 10 minuten. Let op: niet te lang bakken anders zijn ze niet zo lekker smeuïg van binnen!

En... Voel je je alweer een beetje beter?!