Italiaanse hamburger!

Eten door Jet

Voor 2 personen

1 ciabatta
2 hamburgers (van die 'echte' burgers, niet uit de diepvries)
Parmezaanse kaas
1 tomaat, in dunne schijfjes
1 rode ui, in ringen gesneden
Rucola
Mayonaise
Pesto

Bak de ciabatta in de oven. Bak ondertussen ook de hamburger in een koekenpan, als de hamburger bijna klaar is kan je wat Parmezaanse kaas over de burger laten smelten. De ui kun je meebakken of rauw eten, wat je lekkerder vindt!

Doe wat mayonaise in een bakje en voeg een aantal theelepels pesto bij de mayonaise naar smaak (verhouding is ongeveer mayo 3 eetlepels, pesto 1 theelepel).

Vervolgens kun je al beginnen met het opbouwen van je burger!

1. Smeer de onderkant van de ciabatta dun in met pestomayonaise en beleg het vervolgens met rucola.
2. Leg hier de burger op.
3. Daar bovenop leg je nog enkele plakjes tomaat en de ui.
4. Uiteraard sluit je af met wederom een overheerlijk laagje pestomayonaise.

* Als je het lekker vindt kan je ook nog gegrilde aubergine en courgette toevoegen. Ook serranoham past goed op deze burger. Kortom: je kunt het zo gek (lees= lekker) maken als je maar wilt!

Super als snelle hap of om mee te nemen op een nazomerse picknick.