Dit zijn de meest ongezonde opties bij een fastfoodrestaurant

Eten door Chloe

Zo nu en dan even een kroket uit de muur trekken bij de snackbar of door de McDrive rijden is natuurlijk heerlijk. Helaas zijn deze lekkernijen allesbehalve gezond. Heb jij zin in fastfood maar probeer je toch nog een beetje te letten op wat je eet? Neem deze maaltijden dan vooral niet, want dit zijn de meest ongezonde opties bij fastfoodrestaurants.

Burgers

Als je op zoek bent naar een flinke calorieënbom dan zit je met een burgermenu sowieso goed. Vooral rundvleesburgers zitten vol met vet. Niet alleen de burger zelf is ongezond, maar ook alles wat er bovenop gaat. Denk aan de kaas, toppings als spek en saus.

Sauzen

Als we het dan toch over saus hebben, laten we deze ook meteen maar even onder de loep nemen. In de meeste sauzen zitten enorm veel vetten en calorieën. Vooral mayonaise is, hoe lekker ook, hartstikke ongezond. Wil je een frietje met saus? Dan kan je beter kiezen voor ketchup.

Pizza

Dat pizza niet de meest gezonde keuze is weten we natuurlijk al, maar het ligt hierbij vooral aan de toppings. Een pizza quottro formaggi is waarschijnlijk de minst gezonde optie. In kaas zit namelijk niet alleen heel veel vet, maar ook veel suiker. Als je zin hebt in pizza kan je dus beter kiezen voor een pizza met veel groenten of een pizza pollo.

Friet

Als je kiest voor fastfood is er een dikke kans dat je er frietjes bij wilt. Dit is namelijk altijd wel lekker. Toch is deze gefrituurde snack één van de minst gezonde opties die je maar kunt kiezen. Al helemaal als je het combineert met een flinke klodder mayonaise.

Milkshakes

Milkshakes zijn stiekeme dikmakers. Een milkshake bevat makkelijk honderden calorieën en is dus een flinke aanvulling aan je al ongezonde maaltijd. Hoe lekker ze ook zijn, je kan dus beter kiezen voor een ander drankje.